Marţi,
29.11.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Comisarul Corina Crețu anunță noi investiții în România: Toate drumurile duc la Sibiu

Comisarul Corina Crețu anunță noi investiții în România: Toate drumurile duc la Sibiu

Comisia Europeană a transmis marți un comunicat de presă prin care anunță că aproape 252 de milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi investiți în infrastructura de gestionare și distribuție a apei în multe zone urbane din județul Vrancea și în infrastructura rutieră din Transilvania.

Primul proiect sprijinit de Europa, în valoare de 176 de milioane de euro, include construirea și reabilitarea unei rețele de distribuție și canalizare de sute de kilometri, va permite ca aproape 66.460 de persoane din regiune să aibă acces la apă potabilă sigură și de calitate. Proiectul ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2021.

"Accesul la apa de calitate nu ar trebui să fie un lux, totuși mulți români erau în această situație înainte de intrarea în vigoare a politicii de coeziune. Iată un exemplu concret de solidaritate europeană", a afirmat comisarul pentru politica regională Corina Crețu.
Printr-un al doilea proiect, 76 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională sunt investiți în lucrări de renovare ale drumului național E79, care traversează țara și o conectează la sud cu Grecia și la nord cu Ungaria. Lucrarea, care are drept scop îmbunătățirea siguranței rutiere și confortul călătoriei, se referă la secțiunea dintre orașul Deva din Transilvania și Oradea, la granița cu Ungaria.
"Acest drum leagă România de vecinii săi, și vestul țării de centru, este la o oră de județul Sibiu, toate drumurile duc la Sibiu", a adăugat comisarul Crețu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

(-)

Acum 5 ani

Cenzurați, cenzurați belitori de p#*% ce sunteti!
Raspunde

.l.

Acum 5 ani

La ce nume urat ai...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus