Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Anunțul ITM Sibiu pentru toți angajatorii din județ. Cum va crește salariul brut

Anunțul ITM Sibiu pentru toți angajatorii din județ. Cum va crește salariul brut

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu anunță că va organiza, în perioada următoare, întâlniri cu angajatorii din județul Sibiu, în vederea lămuririi unor aspecte legislative cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

Anunțul are ca scop aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea nr. 62/2011 reglementate prin art. VII din O.U.G. nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, registrul general de evidență a salariaților și transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

”În cadrul acestor întâlniri vor fi prezentate materiale informative cu privire la punerea în aplicare a prevederilor art. VII din O.U.G. nr. 82/2017 și conștientizarea angajatorilor cu privire la inițierea negocierii colective a contractelor colective de muncă, respectiv la negocierea colectivă a actelor adiționale la contractele și acordurile colective de muncă în vigoare. De asemenea se vor aduce clarificări în ceea ce privește modul de interpretare și de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților, în special a celor privind transmiterea în registru a unor eventuale modificări salariale rezultate din transferul contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii părților contractului de muncă”, se arată într-un comunicat de presă remis de ITM Sibiu.
Angajatorii interesați sunt așteptați să participe la sesiunile de informare organizate de I.T.M. Sibiu astfel:

În data de 07.12.2017, ora 11.00 — Mediaș, fosta cantină Automecanica ;

În data de 12.12.2017, ora 11.00 — Sala de ședințe I.T.M. Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 17, etaj 3;

În data de 14.12.2017, ora 11.00 — Sala de ședințe I.T.M. Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 17, etaj 3;

În data de 19.12.2017, ora 11.00 — Agnita, Primăria Agnita, sala mare.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

grim

Acum 4 ani

salariile se negociaza intre angajator si angajat. cui nu-i convine e liber sa plece unde vrea. doar bugetarii se plang mereu dar nici in ruptul capului nu ar vrea performanta. milog, pozitia ghiocelul, ce zice sefu e ok.
Raspunde

ALTUL ALTFEL

Acum 4 ani

Sunt foarte curios "Grim" cu ce te ocupi si ce lucrezi.? La cat te duce capul si cum te exprimi, nu pot adauga decat ..........................................(acestea se numesc puncte de suspensie / vezi Limba si Literatura Romana - manual clasa a-II-a).
Raspunde

grim

Acum 4 ani

Angajat in mediul privat. Când nu mai sunt multumit caut altceva. Sa inteleg ca esti angajat la stat sau salar mic pe carte mare in mana si va gâdila PATRONII.
Raspunde

ALTUL ALTFEL

Acum 4 ani

"Mon cher" Grim, nu sunt nici angajat la stat si nici nu ma "gadila Patronul". Aaaaaaaaaa ........si inca ceva , eu nu imi "caut altceva cand sunt nemultumit", ci ma cauta ei pe mine :). Dar nu asta e subiectul. Voiam sa stiu ce "caractere" de oameni isi dau cu parerea in sensul dezbinarii angajatilor de la stat de cei din mediul privat. Ti-as putea da doar cateva exemple de angajati de la stat pe care tu ii faci "milogi" si fara de care ai fi un "ZERO" in caest moment. Acum esti "foarte aproape de zero :)". Gandeste-te te rog la invatatoarea care ai avut-o la gradinita, candeste-te la invatatoarea claselor primare, gandeste-te la profesorii pe care i-ai avut de-alungul vietii (din cate observ nu prea ti-a placut scoala), gandeste-te la doctorul care isi da toata silinta cand mergi cu mama ta, cu tatal tau la spital fiindca sunt bolnavi si ii vrei sanatosi, gandeste-te la judecatorul de la care astepti sa-ti faca dreptate, gandeste-te la la femeia de srviciu de pe casa scarii care iti matura cojile de seminte mancate cu o seara inainte de tine cu prietenii tai, gandeste-te la politistul care ti-a dat Permis de Conducere, gandeste-te la toate acestea si apoi vezi cine sunt milogii. Cred ca tu/eu suntem milogi. Cei din privat, care slugaresc companiile straine. Cei mai sus enumerati slujesc STATUL ROMAN. Retine........aceste lucruri ti le spune "unul" din privat. E cumva o competitie intre privat si stat? Sa-ti dau exemplu de niste "milogi" : O familie cu 2 copii. Tatal sofer pe salariu mimin pe economie ( 1200 ron in mana) si mama femeie de serviciu la o scoala (pe unde tu ai trecut doar in vizita) tot salariu minim pe economie. Cum crezi ca se descurca acesti "milogi" cu un venit de aproape 2400 Ron /luna si cu doi copii? Daca ai avut sansa sa fii platit mai bine decat alti "milogi", bucura-te de viata, dar NU JUDECA!!!!!!!!! In rest numai de bine iti urez!
Raspunde

Un sibian

Acum 4 ani

educatoarea care isi da interesul ZERO fata de copii din grupa de 30+ copii, invatatoarea care sta pe FB in timpul orelor sau baba trecuta de varsta de pensionare care maltatreaza copii, profesorul care isi citeste ziarele in timpul orelor de curs si se ia de elevi din orice motiv, femeia de serviciu care nu a dat cu matura de ani de zile in toate institutiile statului si tot angajatii statului isi fac curat pe la birou. functionarii acriti care nu sunt in stare sa iti ofere informatii clare cand intrebi ceva, cei care te plimba intre toate institutiile ca sa obtii o amarata de stampila de care poate depinde viata copilului tau, dar ei au program cu publicul intre 10.30-12.00 o data pe saptamana, si nu ii intereseaza pe motiv ca s-a inchis ghiseul!!! politistul care pune mana pe sani prietenei tale in timpul examenului de sofer, politistul care te amendeaza ca ai depasit cu 5km/h limita de viteza, dar smecherii care circula cu 200km/h la ora in oras si omoara oameni nu pot fi identificati, doctorul care iti ingrijeste parintii trecuti de 60 de ani, din care 40 de munca si platit contributii la stat, iar doctorul iti spune in fata ca orice operatie te costa xxx euro, si ca in viata trebuie sa mai si mori, doctorul care iti spune sa-ti iei orice pansament banal de la farmacia din coltu strazii pt ca spitalul nu are asa ceva in dotare, trebuie sa vii cu ele de acasa, doctorul care te minte in fata ca nu te-ai infestat de bacterii intraspitalicesti mortale in spitalul in care lucreaza, nerenovat din 1900 toamna!! judecatorul care scapa nevinovati agresorii tai doar ca au avut banii de spaga CUM sa se descurce un sofer si o femeie de servici cu 2 copii daca statul le transfera toate contributiile din partea angajatorului dar nu obliga angajatorul privat sa le creasca si brutul ca netul sa ramana la fel? Cum sa dea ei spaga la doctori din 2400 de lei, daca aia de abia ajung de mancare. Caldura si curentul in apartament sunt optionale pe durata iernii, mai pui un plover pe tine si iti trece!!! CINA este numai pt duminica si sarbatori, micul dejun trebuie sa fie cornul cu lapte de la scoala!! Cum sa aibe ei bani de carnet de soferi daca nu au bani sa treaca strada, daramite bani pt o masina prapadita la mana a 7-a ?? Nu exista bani pentru medicamente in spitale, investitii in invatamant, investitii in infrastructura din tara, schimbari majore in administratie locala si centrala ca sa nu mai pierzi cu orele timpul la ghisee, daca nu conteaza alocatiile pentru copii minori dar sunt mai importante salariile parlamentarilor si pensiile speciale??? Dar avem timp pentru pensii speciale, indemnizatii marite, sporuri, legi cu dedicatie pentru anumite persoane din fruntea partidului, subordonarea totala a justitiei, etc!! nu judecam.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus