Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Bazar caritabil pentru copiii cu malformații grave, la Biblioteca Astra

Bazar caritabil pentru copiii cu malformații grave, la Biblioteca Astra

Fundaţia Polisano organizează sâmbătă un bazar caritabil la Biblioteca Astra, destinat proiectului „Împreună pentru viață”, cu sprijinul comunităţii expatriaţilor din Sibiu.

Banii strânși la bazar vor merge către proiectul care permite copiilor cu malformaţii grave să beneficieze de operaţii gratuite.

„Ideea acestui bazar ne-a venit pentru că se apropie Crăciunul, iar oamenii profită de această perioadă să-și întâlnească familiile și prietenii și să sărbătorească într-un cadru festiv, de multe ori în jurul unei mese cu bucate tradiţionale. Personal, sunt implicată în comunitatea expatriaţilor din Sibiu, considerându-mă eu însămi ca fac parte din aceasta. Acest bazar este o ocazie de a reuni oameni din culturi și orizonturi diferite, în jurul unei cauze nobile”, spune Cătălina Costache, directorul executiv al Fundaţiei Polisano.

Specificul evenimentului constă în faptul că participanţii gătesc unul sau mai multe feluri de mâncare specifice ţării sau regiunii unde au locuit, pe care le propun apoi vizitatorilor. În afara mâncărurilor tradiţionale, expatriaţii pot aduce şi cărţi, jocuri şi obiecte de decor.

„Nu toţi sibienii ştiu cât de diversă este comunitatea expatriaţilor din Sibiu. Ceea ce ne dorim prin această acţiune este desigur să ne alăturăm unui proiect caritabil frumos şi emblematic pentru oraş, dar şi să favorizăm contactul între comunităţile noastre şi să dăm un exemplu de implicare. Aceşti oameni, veniţi din toate colţurile lumii să lucreze şi să trăiască la Sibiu, reprezintă o ocazie extraordinară de deschidere pentru oraş”, spune Norman Frankel, din Marea Britanie.

Sibienii pot descoperi acest bazar sâmbătă 9 decembrie, în foaierul Corpului B al Bibliotecii Astra (clădirea nouă), începând cu ora 10:00. Evenimentul se va termina cu un moment muzical oferit tot de expatriaţi şi cu un Leftovers Party.

Quiche-Lorraine

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

B

Acum 6 ani

Bravo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus