Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Brașovenii fac spital regional de urgență

Brașovenii fac spital regional de urgență

Deputaţii au aprobat ieri „Legea noului spital”, prin care a fost transferată o suprafaţă de teren de 11,45 hectare de la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr la Municipiul Braşov, în vederea construirii unui spital. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect, astfel că, pentru a intra în vigoare, actul normativ mai trebuie promulgat de preşedintele României şi publicat în Monitorul Oficial, anunță cotidianul Bună Ziua Brașov. ”În bugetul de stat pentru anul 2018 sunt 0 lei pentru acest spital regional de la Braşov. Într-un an de zile vom şti dacă transformarea prin lege a obiectivului de investiţii din spital clinic de urgenţă în spital regional a fost făcută pentru a bloca proiectul sau pentru a-l construi. Sperăm ca experienţa legislativă «aeroportul» să nu fie repetată şi de această dată!”, susțin liberalii brașoveni într-un comunicat de presă citat de Bună Ziua Brașov.

Deputatul PSD de Brașov, Viorel Chiriac, a declarat pentru ziarul brașovean că statutul de ”spital regional” va fi benefic pentru unitatea spitalicească. „Şi colegii noştri din ţară ne-au ajutat, mai ales împotriva acelora care aduceau tot felul de argumente numai ca să nu avem o lege care să ne permită să luăm o parte mică de teren de la Institutul Cartofului, pentru un spital mare. Le-am transmis, de la tribuna Parlamentului, celor care au mai făcut o ultimă încercare, că totul va fi bine pentru braşoveni. Sintagma de  «regional» lărgeşte orizonturile de finanţare pentru un proiect important al întregii zone, nu doar al Braşovului”, a spus deputatul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian dezamăgit

Acum 6 ani

Isi vad de treaba si de probleme stringente, nu-si pierd timpul cu proteste ca elitistii din Sibiu... Brasovul ne-a luat-o de mult inainte, domnilor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vecina

Acum 6 ani

Bravo Brasovenilor fapte nu vorbe in vint ca la noi la Sibiu
Raspunde

Cipi

Acum 6 ani

Noi avem deja terenul, iar studiul de fezabilitate este in desfasurare. Ei de moment nu au nimic.
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 6 ani

Da... își fac brașoveni spital regional asa cum și au făcut și aeroport... Mai trebuie scoși și cartofi și sfecla din terenul respectiv și de abia după o analiză amănunțită sa înceapă sa viseze... Prima data sa se întrebe dacă există așa ceva în România, doar nu se face în Brașov prima dată.
Raspunde

Orasul Stalin

Acum 6 ani

Brasovul se dezvolta prin implicarea partidului stat, la fel ca si inainte de 89. Dupa inlocuirea autostrazii Sibiu-Pitesti cu Brasov-Ploiesti si fortarea construirii unui aeroport ineficient statistic, Brasovul din nou ne da la gioale prin alesii neamului. Si din nou, va trebui sa facem fata "concurentei neloiale" a mafiei politice, prin proprile puteri si lupte cu sistemul. Pentru ca alesii nostri, penelei si pesedei, habar n-au ca dezvoltarea fortata nenaturala a unui oras rival, va aduce mari prejudicii propriului parcurs. Succes alor nostri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus