Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Iohannis: Există un risc de activare a Articolului 7 şi în cazul României, din cauza legilor justiţiei

Iohannis: Există un risc de activare a Articolului 7 şi în cazul României, din cauza legilor justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o şedinţă informală cu presa centrală, că există un risc de activare a Articolului 7 şi în cazul României din partea instituţiilor europene, din cauza legilor Justiţiei, adăugând că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită.

„Există un risc evident de activare a Articolului 7 şi în cazul României, din cauza legilor justiţiei. Ministrul Justiţiei mă evită”, a susţinut Klaus Iohannis, citat de Mediafax. Şeful statului a adăugat că nu înţelege atitudinea acestuia faţă de aceste modificări, mai ales că este o persoană din sistem.

Şeful statului nu a dorit să spună ce va face în cazul legilor din justiţie, care încă sunt pe traseul legislativ, şi nu au ajuns la promulgare. Preşedintele consideră însă că cei care au în acest moment pârghiile de a face ceva se manifestă chiar vocal, şi că, la rândul lui, o va face la momentul potrivit.

În ceea ce priveşte referendumul pe Legile justiţiei, anunţat încă de la începutul anului, preşedintele spune că nu este ultimul as pe care îl are în mânecă. "Aştept pentru când va fi...", a fost răspunsul la întrebarea legată de o posibilă iniţiativă privind chemarea populaţiei la consultare.

Iohannis a afirmat că „trebuie să fii căzut din lună” să consideri că nu vor exista efecte ale adoptării acestor legi, „în mod netrasparent” şi să ai impresia că nu vor fi urmări.

„Nu vom fi mai respectaţi şi nu se va considera că am consolidat statul de drept, astfel”, a spus şeful statului, arătând că şi adoptarea, în primăvară a Ordonanţei 13 a produs efecte grave în percepţia externă.

„A rămas percepţia că suntem o ţară care încearcă să fenteze”, a mai spus preşedintele Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la o şedinţă informală cu presa, că nu a discutat cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi nici cu şefii Parchetelor despre Legile Justiţiei, adăugând că acest lucru trebuia să-l facă ministrul Justiţiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Raluca Sorostinean

Acum 6 ani

Decat sa fim sclavii lor, mai bine sa fim romani mandri condusi de semeni de ai nostri! Sa aplice ce articol vor, nu mai vrem dominatia straina pe glia noastra stramoseasca! Iohannis, du-te la ei si lasa-ne! Valabil pentru toti strainii cotropitori!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicolae

Acum 6 ani

Este o diferența mare intre ce a făcut Polonia și ce urmează să facă Parlamentul României,din câte cunosc eu.Un referendum pe tema legilor justiției poate fi câștigat de coaliția PSD -ALDE-UDMR foarte ușor în condițiile în care este validat la participare de 30% dintre votanți.
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

exista si posibilitatea dar si riscul ca Polonia sa doreasca iesirea din UE pe baza de referendum! a tunci incepe nasoleala
Raspunde

Dacii liberi FCH

Acum 6 ani

Îl susținem pe domnul Liviu Dragnea ca președinte și prim ministru! Cu PSD înainte!
Raspunde

adio ue

Acum 6 ani

Ce daca iesim din UE? Mama Rusia ne asteapta la ea, inapoi. Ne-am odihnit destul in democratie, acum hai la treaba ca sobolanii rosii au nevoie de bani!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

SOROS

Acum 6 ani

Cel mai mare risc - KWJ !!
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

No-ape' daq am hi fo' mai prejos decât polacii, zau ca S-ar hi rupt inima-n ghine de rusine...
Raspunde

un grup de turisti din valcea

Acum 6 ani

exista si riscul, daca trec aiste legi, ca doamna KWJ sa fie cercetata pentru afacerea cu cele doua case dovedite ca mostenite prin folosirea unor acte false, cu vadita si rea intentie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus