Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Ultima împărțire de bani de anul acesta: nici 2.500 de euro de localitate

Ultima împărțire de bani de anul acesta: nici 2.500 de euro de localitate

Consiliul Județean Sibiu va împărți, în ultima ședință ordinară de anul acesta, sumele alocate de la bugetul de stat pentru ca primăriile sibiene să își poată plăti eventualele datorii, să ramburseze rate ori să finanțeze anumite lucrări de infrastructură realizate anul acesta. După împărțire, însă, nu rămâne mare lucru.

919.000 de lei este suma pe care CJ Sibiu o are de împărțit localităților județului, banii provenind din sumele defalcate din veniturile bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. Deoarece suma este mică, banii vor fi împărțiți doar comunelor din județ și unui oraș (Copșa Mică). Chiar și așa, sumele pe care le primesc 95% dintre cele 53 de primării din județ reprezintă echivalentul a nici 2.500 de euro (11.380 de lei, mai precis).

Conducerea CJ Sibiu a decis ca pentru trei localități, sumele alocate să fie mai consistente. Astfel, orașul Copșa Mică va primi 100.000 de lei pentru achitarea unei părți din lucrările de apă și canalizare (lucrări care ar fi trebuit achitate de către Ministerul Mediului, care a întrerupt însă finanțarea). Primăria comunei Alma va primi 150.000 de lei pentru achitarea lucrărilor de asfaltare, iar pentru Blăjel sunt prevăzuți a 100.000 de lei pentru achitarea unor datorii. “Pentru celelalte unități administrativ-teritoriale (primăriile de comună) propunem repartizarea sumei de 11,38 mii lei“, se mai arată în proiectul care urmează a fi supus votului consilierilor județeni în ședința de joi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus