Miercuri,
26.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Un ofițer școlit la Sibiu se ocupă de programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021

Un ofițer școlit la Sibiu se ocupă de programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021

Alexandru – Vasile Oprean este oficialul desemnat de Ministerul Culturii să se ocupe de programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, a anunțat premierul Mihai Tudose, în ultimele zile ale anului 2017, într-un răspuns transmis deputatului FDGR Ovidiu Ganț. Acesta i-a solicitat premierului să numească un comisar care să se ocupe de programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, așa cum s-a întâmplat și în cazul Sibiului, în 2007. Atunci, relația dintre Guvern, Asociația Sibiu 2007 și administrația locală a fost menținută de secretarul de stat Sergiu Nistor. ”Proiectul Sibiu – Capitală Culturală Europeană a fost un mare succes pentru România. El a fost sprijinit în mod eficient și de către Guvernul României, inclusiv prin numirea unui reprezentant al acestuia (comisar) însărcinat cu realizarea proiectului. Personal apreciez că o astfel de numire a fost utilă, în sensul realizării unui dialog instituționalizat între Guvern, autorități locale și alte entități implicate în realizarea proiectului. Vă întreb, domnule Prim-Ministru, dacă intenționați să numiți o astfel de persoană și dacă da, când”, i-a solicitat Ganț premierului Mihai Tudose.

Acesta a răspuns în 29 decembrie că ”Ministrul Culturii l-a desemnat pe domnul secretar de stat, Alexandru Oprean, în calitate de coordonator al acestei acțiuni”.

Alexandru-Vasile Oprean a fost consilier personal în Cancelaria premierului Tăriceanu și a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de secretar de stat în Ministerul Culturii, funție pe care o deține și acum. Alexandru Oprean s-a născut la Sebeş, judeţul Alba și a urmat Institutul Militar de Infanterie şi Chimie de la Sibiu, actuala Academie a Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

foto16alexandruoprean

După terminarea studiilor la Sibiu, Oprean a lucrat la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa, apoi la Ministerul Apărării Naţionale. A fost consilier pe probleme de apărare în Guvernul României, ofiţer de Stat Major la Centrul de luptă din Stavanger, Norvegia, cancelar al Casei Regale. Din 2013 a fost consilier superior la Primăriei Bistriţa.

Foto: Rasunetul.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Schwartz R.

Acum 6 ani

Taare , a fost omul lui Tariceanu si Ponta , ofiter politruc din cate se vede cu ochiul liber , si acum secretar de stat la cultura !!! A fost numit " comisar " sa spele banii pt.partid , ca e un tort mare si plin de fonduri organizarea unei capitale culturale . Ce penibil si suspect sa numesti un Mos Teaca la un astfel de eveniment .
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Mno, da' aiasta-i ultima moda in Ioropa, ofitzarii la cultura shi "artishtii" la razbel?...
Raspunde

Erwin von...

Acum 6 ani

Kulturnik! Va dati seama cum o sa reflecte el cultura habsburgica a acelui oras germano-maghiar, care in 1910 avea o majoritate catolica! Asa este cand are loc o inversare sociala, ca cea aparuta dupa primul (si al doilea) razboi mondial.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus