Sâmbătă,
24.07.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Ce cadouri, în valoare de 3000 de euro, a primit președintele Iohannis

Ce cadouri, în valoare de 3000 de euro, a primit președintele Iohannis

Un tablou realizat de Givi Kolelishvili, o baionetă personalizată din partea Forţelor Speciale, butoni din aur, o maramă din borangic, un decantor marca Tiffany&Co, o cască de protecţie personalizată se numără printre bunurile primite în 2017, cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol, de preşedintele Klaus Iohannis.

Valoarea totală a bunurilor primite de şeful statului în 2017 este de 2.752 de euro (12.934,40 de lei), anunță Agerpres.

Cel mai scump cadou primit de preşedintele Iohannis, anul trecut, este un tablou reprezentând un peisaj de iarnă realizat de Givi Kolelishvili, estimat la 500 de euro.

Potrivit listei publicate de Administraţia Prezidenţială, printre cadourile primite de şeful statului în 2017 se mai numără: o baionetă personalizată - Forţele pentru Operaţii Speciale din Armata Română, în casetă de prezentare, în valoare de 200 de euro, un decantor din sticlă transparentă, marca Tiffany&Co (250 de euro), o cască de protecţie personalizată, pentru activităţi de pompieri şi servicii de intervenţie în situaţii de urgenţă (150 de euro), butoni pentru cămaşă din aur de 14 K, lucraţi manual, din colecţia "Gold Jewellery of the Island of Pag" (150 de euro), o urnă din argint, în casetă de prezentare din pluş roşu (100 de euro), un tablou reprezentând doi elefanţi (100 de euro), o sabie decorativă, în casetă (80 de euro), un stilou Poenari lucrat manual, din compozit complex, placat cu aur, model Baron Business (80 de euro), o maramă din borangic (30 de euro), un bol de sticlă rotund personalizat cu însemnele White House, în casetă (50 de euro), un set obiecte tradiţionale româneşti format din opinci, şosete împletite şi ceramică (60 de euro), clopoţei din ceramică realizaţi manual şi drapelul Brigăzii Multinaţionale NATO Sud-Est (20 de euro fiecare).

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, anul trecut, 41 de obiecte cu prilejul unor acţiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Pe lista bunurilor publicată de Administraţia Prezidenţială se află şi un telefon Huawei P10 Lite, în valoare de 180 de euro, primit de consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu. Bunul a rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, valoarea totală a bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale în anul 2017 este 2.932 de euro (13.780,40 de lei).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tibi Bischin

Acum 3 ani

Nu avem nevoie de sasi tradatori de neam fara copi si necredincios sa ne conduca tara romaneasca! PSD a fost ales de popor! In genunchi in fata PSD si sa multumim pentru viata noastra in bunastare!
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

pleaca dracului la tine in teleormanistan!!!
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

LUATI MASURI IMPOTRIVA UNGARIEI ANTIROMANE! AVertizati UE de atacuriel antiromanesti in anul centenarului. Sinteti presedintele Romaniei,luati attitudine! Anuntati toate cancelariile europene. M-am saturat de acesti iresponsabili antiromani.
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

nu te mai droga!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tibi Bischin

Acum 3 ani

Nu v-a vom ierta daca unguri o s-a ne ieie Ardealul! Ca murim de foame toti dupa a-aia si nu i-i m-ai putem hranii pe oltieni!
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

pana sa-ti ia ungurii ardealu tau, vezi ca iti iau tziganii sudisti si chilotii de pe tine!!!
Raspunde

Nely

Acum 3 ani

labarooy, nu te dezminti. Nici nu trebuie... Io continui sa-ti asigur hrana, chiar daca uneori vascozitatea iaurtului variaza...
Raspunde

Nicolae

Acum 3 ani

Așteptăm de la Administrația Prezidențială un comunicat în care Președintele Iohannis sa ia o poziție referitoare la incidentul de la Ambasada României la Budapesta! Răspunde constituțional și de politica externă a României!
Raspunde

Adriana Stratila

Acum 3 ani

Eu as da Ardealul la unguri sa scapam de prostii de ardeleni sarantoci dar mandri! Ce bine ar fi fara ei!
Raspunde

Nicolae

Acum 3 ani

Musca ți limba Adriana!
Raspunde

sibianul

Acum 3 ani

La mai mare, dom' presedinte!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus