Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
11°C

Primăria Cluj-Napoca a alocat 3,5 mil. pentru studiul de prefezabilitate necesar construcției metroului

Primăria Cluj-Napoca a alocat 3,5 mil. pentru studiul de prefezabilitate necesar construcției metroului

Primăria Cluj-Napoca a alocat pentru anul în curs suma de 3,48 de milioane lei în vederea relizării studiul de prefezabilitate şi diverse alte studii privind introducerea metroului în oraş.
Alte 23 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru cumpărarea de tramvaie, dintr-un total de 227 de milioane, toţi bani europeni. Pentru troleibuze ar urma să se cheltuie 12 milioane dintr-un total de 116, scrie Businessmagazin.ro.
“Clujul nu va putea evita discuţia despre metrou. Este un proiect pentru următorii 15-20 de ani”.  Acesta a fost mesajul rostit în 2017 pe două voci: primarul Emil Boc şi viceprimarul Dan Tarcea.
În viziunea Primăriei, metroul clujean ar trebui să lege Floreştiul sau chiar Gilăul de Apahida. Trebuie luată în considerare realitatea de peste 20 de ani, nu cea de acum. Numai că studiul pe care îl va comanda municipalitatea nu va fi atât de cuprinzător.Recent, viceprimarul Dan Tarcea citat de Ziua de Cluj: “Nu putem aloca bani pentru studii în Floreşti, Gilău sau Apahida. Îl vom face numai pentru Cluj-Napoca. Dacă şi alţii vor dori metrou, vor trebui să îşi comande propriile studii, chiar dacă ştim că bugetele din comune nu sunt atât de mari. Am vrea, pentru o maximă eficienţă, ca linia de metrou să lege comunele din est şi din vest”.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Ioana Broscatan

Acum 3 ani

La Sibiu am pus un tramvai care sa parcurga cateva sute de metri, dar macar exista in realitate. Cine e mai tare acum?!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 3 ani

metrou la cluj.. lo vrut funar ... vaca si bocabecedarul............. eu vreau autostrada pe crestele carpatilor
Raspunde

Georgiana Cuntan

Acum 3 ani

Sibiu e superior cu ani lumina Clujului. În timp ce acolo se face metrou, la Sibiu se construiește o troița la Obor, la micii lui nea Gigi, cel mai cunoscut om de afaceri sibian.
Raspunde

Razvan Poop

Acum 3 ani

Cluj e mult sub Sibiu. La Cluj nu e K.ontiki și nici îndrăgiții mititei de la ioneda. De la sibieni pentru sibieni.
Raspunde

rosu

Acum 3 ani

Da "Trenul cursă de persoane Apahida - Cluj-Napoca", care " pleacă păstă cinj minute de la linia una" nu mai mere? Atunci trebe neaparat metrou, ca altfel cum sa mai meri la bal? Cand aud de Apahida, mi-aduc aminte de marele Iuliu Merca. Avand in vedere ca proiectul este de lunga durata, ca orasul va creste in continuare si ca nu va mai face fata numarului tot mai mare de masini, sa le dorim succes clujenilor in realizarea lui.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus