Joi,
22.04.2021
Ploi Scurte
Acum
2°C

O singură miză

Într-o emisiune la Antena 3, Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a devoalat clar și răspicat planul de după alegeri al partidului: Dragnea trebuia să fie premier după alegerile din 2016, dar nici dracu n-a știut de prevederea legislativă care spune că un condamnat penal nu poate fi prim-ministru. Daca era Dragnea premier, aveam un guvern trăsnet. Sincopa de atunci trebuia rezolvată de guvernul Grindeanu, care nu era necesar decât pentru problema cu pricina. Guvernul Grindeanu trebuia să finalizeze chestiunea cu justiția și n-a putut.

În linii mari, cam asta explica la începutul acestei săptămâni, Codrin Ștefănescu.

Planul ratat de Grindeanu a fost reluat cu Mihai Tudose. Însă social-democrații au realizat că totul e pierdut atunci când premierul a refuzat ca executivul să-și asume direct legile justiției. Au pus capac apoi ieșirile publice ale lui Tudose în care acesta chiar își lua în serios rolul de prim-ministru. Trebuia adus cu picioarele pe pământ.

Planul continuă după cele două sincope cu Viorica Vasilica Dăncilă. Provine dintr-un mediu bun, de loc din Teleorman, este devotată liderului Liviu Dragnea și s-a pronunțat extrem de limpede cu privire la legile justiției. Adică exact ce trebuie. „Nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare. Susţine demersul de a modifica legile Justiţiei“, a declarat Dragnea, subliniind calitățile Vioricăi Dăncilă. Omul ideal.

Întreaga construcție politică propusă de Liviu Dragnea stă în aceste legi. Iar acum presiunea se află la Curtea Constituțională.

În afară de asta, nimic nu mai contează. Și se vede. Bugetul e praf. Leul e la pământ. Inflația crește. Am șters pe jos cu politica externă, cel mai elocvent moment a fost vizita premierului nipon. Totul emană un aer de amatorism, nesiguranță și rea intenție.

Pe de altă parte, nu cred că președintele Klaus Iohannis a greșit astăzi. Dacă o refuza pe doamna din Teleorman, exista un risc apreciabil să fie suspendat din funcție. Iar președinte interimar l-am fi avut pe... Călin Popescu Tăriceanu. Cred că din acel moment nu am mai fi avut dubii legate de intrarea în vigoare a legilor justiției.

Liviu Dragnea a jucat totul pentru un singur obiectiv, iar pentru asta a măcelărit doi premieri și a pus țara într-o situație periculoasă. Dar timpul nu mai are răbdare cu liderul PSD. ”Lațul” DNA în dosarul funcțiilor din Consiliul Județean Teleorman se strânge, pe de altă parte deznodământul legilor justiției e și el aproape. Chiar dacă va câștiga sau va pierde, Dragnea oricum nu va avea nevoie de doamna Dăncilă.

Niciun pesedist nu se așteaptă ca Viorica Dăncilă să exceleze în ceva. Singura ei misiune e să se ocupe de setul de legi care-l vor elibera pe Liviu Dragnea. Atât. Iar România e suspendată până când destinul unui singur om se va clarifica.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

#Ajunge cu pesede

Acum 3 ani

Indiferent ce orientare doctrinară are fiecare să consideri că ceea ce se întâmplă în Romania este ok și poate duce la progres este ori prostie crasă ori rea intenție! Parca era o prevedere în constituție că un partid poate fi desființat prin decizie judecătorească daca încalcă constituția prin acțiunile sale!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus