Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Bilanțul Poliției Locale pe 2017: Cinci mașini ridicate pe zi, mult mai puțin decât în trecut

Bilanțul Poliției Locale pe 2017: Cinci mașini ridicate pe zi, mult mai puțin decât în trecut

Poliția Locală Sibiu își prezintă joi, în cadrul ședinței lunare a Consiliului Local Sibiu, bilanțul pe anul 2017, în care detaliază și activitatea de ridicat mașini.

Conform ”Raportului de activitate”, anul trecut Poliția Locală a ridicat 1251 de mașini, ceea ce înseamnă aproape cinci mașini ridicate în fiecare zi. Activitatea de ridicat mașini a debutat la data de întâi aprilie 2017.

”În această perioadă, echipajul de ridicări auto a avut 1673 de intervenții dintre care 1251 din cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 102 din cazuri autoturismul a fost restituit la fața locului, utilizatorul vehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare, iar în 320 din cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la inițierea operațiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional fără măsură complementară de ridicare auto”, se arată în raportul citat.
În comparație, numărul mașinilor ridicate în 2017 a fost mult mai mic decât în trecut. Spre exemplu, în 2013 se ridicau 4400 de autovehicule parcate neregulamentar, adică o medie de aproape 12 mașini pe zi.

”Zonele de unde s-au ridicat cele mai multe autovehicule parcate neregulamentar sunt centrul, unde solicitarea de locuri de parcare este foarte mare, zona Calea Dumbrăvii, strada Nicolaus Olahus şi zona Pieţei Agro-Alimentare Cibin", arăta primarului Sibiului de atunci, Klaus Iohannis.

La momentul respectiv Sibiul avea două mașini de ridicat și era în plan achiziția celei de-a treia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Ion

Acum 4 ani

Credeam ca nu se mai ridica . Sunt discreti , in timp ce orasul e plin de masini parcate aiurea . Chiar si in parcarea de la mall ...
Raspunde

mnbmnb

Acum 4 ani

Mall-ul din Selimbar? Pana nu se face zona metropolitana...
Raspunde

...

Acum 4 ani

Cata vreme ridica masini care chiar blocheaza ceva vital sa-i dea inainte. Pentru restul sa faca bine sa aplice amenzi, nu inteleg de ce s-a renuntat la amenzi, chiar daca aduc mai putini bani ele nu vor duce la blocarea traficului de catre chiar masina de ridicari cum am vazut de cateva ori in trecut
Raspunde

xyz

Acum 4 ani

Legea spune destul de clar! Se ridica masinile care reprezint pericol pentru pietoni sau ceilalti participanti la trafic. Ce lege respecta cei de la ridicari? Legea lor. Probabil, dupa ce o sa piarda din nou muuuulte procese, o sa se suspende din nou activitatea, sau o sa-si faca treaba asa cum se cuvine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus