Miercuri,
12.08.2020
Parțial Noros
Acum
16°C

Iohannis: progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile

24 Ianuarie 2018 12:21

Iohannis: progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi despre mesajul pe care l-au transmis românii care au ieșit în stradă în 2017 și la începutul acestui an. Președintele  a declarat la sesiunea de comunicări ştiinţifice "Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918", organizată la Palatul Patriarhiei,  că progresul României este legat indisolubil de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, care să sancţioneze abuzurile şi necinstea, punctând că guvernanţii au datoria să fie mai atenţi la cerinţele românilor.  "Astăzi, când destinul nostru european se fundamentează pe domnia statului de drept şi pe egalitatea în faţa legii, progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, capabile să sancţioneze abuzurile şi necinstea. Acesta este şi mesajul pe care l-au transmis la unison, sutele de mii de români care au manifestat şi în 2017 şi la începutul lui 2018 pentru o ţară stabilă şi prosperă", a spus şeful statului, El a subliniat că guvernanţii au datoria de a fi mai atenţi la cerinţele cetăţenilor, mai preocupaţi la consecinţele pe termen lung ale măsurilor luate, mai deschişi dialogului. "Avem nevoie de un stat care să fie pe măsura aşteptărilor românilor, pentru că românii vor o guvernare decentă şi eficientă", a adăugat şeful statului. Iohannis a amintit de îndemnul lui Mihai Kogălniceanu către domnitorul Alexandru Ioan Cuza: "Fă ca legea să înlocuiască arbitrarul; fă ca legea să fie tare", afirmând că acesta şi-a păstrat vie semnificaţia.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Reli Vinerean

Acum 2 ani

Este clar dle Johanes ca poporul vrea stabilitate si decenta, de aceea a votat PSD. Asa ca nu le mai bagati bete in roate si lasati-i sa ne deie ce au promis, fiindca sunt oameni de buna credinta care tin cu tara asta!!!
Raspunde

Nicolae

Acum 2 ani

Progresul României a fost și va fi indisolubil legat de interesele marilor puteri (in trecut)și acum a statelor occidentale și SUA, pentru o forță de muncă slab plătită și condiții grele de muncă.Nu are legătură cu legile din Romania sau cu ce penali sunt in Guvern și Parlament,profit să iasă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus