Duminică,
05.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Investiție în Brașov. Maternitate reabilitată cu 76 milioane de lei

Investiție în Brașov. Maternitate reabilitată cu 76 milioane de lei

Vechiul corp al Maternităţii Braşov, reabilitat printr-un program al Băncii Mondiale, va fi inaugurat oficial în cursul săptămânii viitoare, scrie ziarul Bună Ziua Brașov. Vechiul corp al Maternităţii a intrat în renovare în urmă cu doi ani, investiţia, care a însemnat 20 de milioane de lei, fiind realizată de Ministerul Sănătăţii, printr-o finanţare de la Banca Mondială. Lucrările au fost finalizate în toamna lui 2017, în luna octombrie, dar recepţia finală a lucrărilor, respectiv începerea activităţii, au fost blocate până acum de birocraţie. Odată cu reparaţiile capitale aduse corpului vechi, s-a făcut şi o resistematizare a spaţiilor, iar clădirea beneficiază acum de şase săli de operaţie perfect utilate, nouă săli de naştere individuale şi 30 de saloane pentru mamă şi copil.

Printre altele, pentru Maternitatea Braşov, anul trecut, din fonduri de la CJ, au fost cumpărate 12 paturi de terapie cu acţionare electrică, bare laterale şi tăblii detaşabile, 7 paturi cu acţionare mecanică şi bare laterale, 22 paturi cu acţionare electrică, 49 de paturi cu acţionare mecanică, 6 monitoare pentru funcţiile vitale, 3 mese de operaţie cu funcţii multiple, 4 cardiotocografe, o masă pentru autopsie, 7 mese radiante, 3 aparate de anestezie cu monitoare pentru funcţiile vitale, 2 sisteme de încălzire fluide, un microtom manual şi rotativ cu cool cut, 4 saltele încălzite, 2 mese ginecologice, un laparoscop ginecologic, un punct trafo 2x630 KWA în anvelopă de beton/metal, 10 incubatoare de înaltă performanţă, o staţie centrală de monitorizare TI NN şi 4 cardiotocografe pentru monitorizarea parametrilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

sey-than

Acum 5 ani

so fucking what man? who cares? ce treaba are asta cu sibiul? iar vreti sa faceti valva printre diferitele origini ale cititorilor? sunteti constipati emotional
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus