Luni,
11.11.2024
Ploi Scurte
Acum
2°C

Bogdan Trif, aviz favorabil în comisii.  Domeniul schiabil din zona Bâlea, prioritate zero

Bogdan Trif, aviz favorabil în comisii.  Domeniul schiabil din zona Bâlea, prioritate zero

Președintele interimar PSD Sibiu, propus de alianța PSD ALDE ministru al Turismului a primit vot favorabil de la comisiile de specialitate ale Parlamentului. Potrivit lui Bogdan Trif, realizarea domeniului schiabil Făgăraș este prioritatea zero a mandatului său.

"Această investiției este foarte necesară, trebuie să dăm posibilitatea cetățenilor români să își petrecă vacanțele de iarnă în România, să nu mai plece în alte țără, în  Franța,  Germania, Austria sau Elveția. Cred că am avea și un aflux de cetățeni străini, (...)cred că asta ar fi prioritatea zero a mandatului meu", a spus Bogdan Trif.

Bogdan Trif, propus la Ministerul Turismului, a primit aviz favorabil, cu 38 de voturi pentru și 13 împotrivă.

“Trebuie să elaborăm şi să trimitem spre dezbatere Parlamentului, de urgenţă, legea turismului. Trebuie simplificată legislaţia. Nu am avut până acum o strategie în domeniul turismului. Avem deja un grup de lucru format din experţi ai Băncii Mondiale şi cred că, în cel mai scurt timp, România va avea prima strategie în domeniul turismului, care este esenţială în dezvoltare”, a declarat Bogdan Trif la finalul audierilor din comisiile de specialitate, citat de news.ro.

“Vom implementa măsurile din masterplan. Dezvoltarea Mării Negre şi a Deltei Dunării, dar cel mai important este, din punctul meu de vedere, dezvoltarea domeniului schiabil din Munţii Făgăraş”, a continuat Trif.

Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, a fost la sfârșitul anului trecut la Bâlea Lac, unde a avut întâlniri cu operatorii turistici din zonă, în contextul discuțiilor despre proiectul „200 de zile de zăpadă pe an, Dezvoltare durabilă în masivul Făgăraș”, pe care fostul ministru dorea să îl implementeze în următorii ani.

„E un proiect pe care România și-l dorea din anii ’70, după cum știți, deci nu e ceva nou sau ieșit din comun. Eu cred că este un proiect foarte normal pentru România în acest moment și cred că trebuie implementat cât mai repede. Acum așteptăm din partea Asociatia A.D.I. MONTE FĂGĂRAŞ BÎLEA CAPRA un studiu de fezabilitate și proiectul tehnic, în așa fel încât să știm ce să bugetăm și de când putem să începem în mod real, pentru că în acest moment suntem doar la faza de discuții și documentație tehnico-economică. După cum puteți observa și după cum au spus și colegii, avem o zăpadă de aproximativ 200 de zile pe an, zăpadă naturală. Bineînțeles trebuie realizate și instalații pentru zăpadă artificială pentru că este clar că sunt anumite zone care trebuie să fie aduse la același nivel cu zăpada naturală. Acest proiect este primul ca și importanță, din toate cele incluse în masterplan”, spunea atunci Dobre.

Proiectul prin care lungimea totală a pârtiilor din România ar urma să se dubleze, a intrat în vara acestui an în Master-Planul pe turism al României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

15 comentarii

Mihăiță Conservă

Acum 6 ani

Na ma si uit dupa niste schiuri ca lumea daca se apuca astia de partii :))))))))))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

Prioritatea zero si realizarea ZERO !!!!

Acum 6 ani

" Cred ca asta ar fi prioritatea zero a mandatului meu" - citat B.T. Eu cred ca realizarea domeniului schiabil Fagaras va fi asemenea prioritati mandatului ... adica ZERO !!!!
Raspunde

Babu

Acum 6 ani

Astia nu sunt in stare sa schimbe telecabina de la Balea, din anii 70. Sta sa cada plus pretul...... Va dati seama ca o sa apara doar studii si apoi cam gata cu discutia asta. Trebuie strategie pe termen lung, indiferent de partidele care vin si pleaca. In rest doar povesti .......
Raspunde

Anaisia Lorgescu

Acum 6 ani

Domnule ministru, va rugam sa implementati proiectul de instalare de dozatoare de ciorba de burta in locurile cheie ale orasului! Traditia, istoria si sufletul sibienilor va obliga!
Raspunde

Oups

Acum 6 ani

Pt tine avem dozatoare cu ciorba de sub burta , in spiritul tradițiilor seculare din familia ta !! Știm toți ca ești brașoveanul abuzat :)
Raspunde

Nelly

Acum 6 ani

Balea nu-i oras, labarella. Multumeste-te cu iaurt!
Raspunde

marius

Acum 6 ani

Doua scrisori de intentie la Doppelmayr si Leitner si problema cu transportul pe cablu este rezolvata. Restul de infrastrucura cazari, parcari,drumuri de acces ramene incerta cel putin pe moment.
Raspunde

marius

Acum 6 ani

Treaba e simpla .Trimiti firmelor Doppelmayr si Leitner
Raspunde

McD

Acum 6 ani

Povesti...uitati-va cum a fost derulat proiectul de langa Voineasa, mai este mult pana sa spunem ca exista acolo servicii de calitate ca sa nu mai trebuiasca sa mergem la schi in Slovacia, Bulgaria, Austria sau Slovenia...suntem meseriasi la inceperea unor proiecte si la taraganarea finalizarii cu mult peste termene, sa nu mai vorbim de calitatea lucrarilor...pentru a face un proiect viabil in zona Balea este nevoie de infrastructura...sosele rapide, cale ferata asemenea, transport pe cablu si unitati de cazare si servicii, ceea ce in toate zonele schiabile aparute in tara, statul nu a investit deloc bani, majoritatea s-au facut in parteneriat privat...vezi Arieseni, Sureanu,...nu suntem in stare sa mentinem in functionare un singur drum transcarpatic pe timp de iarna, pe cand in Elvetia sau Austria toate drumurile sunt functionale si iarna pana la altitudini mult mai mari decat la Balea....asa ca lasati-o balta...alte studii de fezabilitate inutile, alte milioane cheltuite degeaba...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nevian Trofin

Acum 6 ani

Mult succes, domnule ministru! Speram sa fiti presedinte in viitor! Roman, tanar, ortodox, curat si harnic, cu copii! De asa politicieni avem nevoie in anul Centenarului sfant! Romani pentru Romania nu straini necredinciosi! Sibiul va sustine!
Raspunde

fie voia ta

Acum 6 ani

Allah sa te auda!
Raspunde

Brian Loman

Acum 6 ani

Ortodox? Centenar sfânt? Ce fumezi acolo în sud?
Raspunde

Oups

Acum 6 ani

Ce importantă are ortodoxia?:))
Raspunde

Liviu

Acum 6 ani

Parca Muntii Fagarasului au fost inclusi in cel mai mare parc natural al Romaniei, cat despre Caldarea Balea parca reprezenta arie naturala cu statut mai special. Voi incompetentii din Guvernul Romaniei nu visati decat la masterplanuri si profit fara sa adaugati faptul ca veti distruge tocmai farmecul acestei zone care se preteaza doar drumetiei, alpinismului, ski -alpinismului si freeridului (ski extrem). Rusine celor care viseaza doar ariale schiabile aducatoare de profit in zone inadcvate, deoarece Muntii Fagarasului nu se compara cu vastitatea Alpiilor unde domeniile schiabile se desfasoara pe pasunile din golul alpin situat la o altitudine mult mai mare(2000 -3500 m).Opriti la timp aceasta crima cu un mare aport distrugator asupra ecosistemelor, morfologiei glaciare si climaxului hidric al zonei. Luati-va labele de pe Bale si Muntii Fagaras ticalosilor, nu distrugeti si ultimul sanctuar salbatic al Romaniei. Muntii Fagarasului nu se preteaza la ski alpin si statiuni de ski ci la Freeride, alpinism, ski-alpinism. Sau aveti nevoie de pretexte pentru defrisari si vanatoare criminala.
Raspunde

Rudolf

Acum 6 ani

Noul sinistru al Turismului doreste sa primeasca studiul de fezabilitate si proiectul din partea asociatiei A.D.I. MONTE FĂGĂRAŞ BÎLEA CAPRA ?!?!? Asociatia este condusa de Lucian Dumitra, fost membru PSD si actual presedinte PER (aripa asa zis "ecologista" a PSD). Ce recomanda aceasta asociatie sa se ocupe de studiul de fezabilitate? Nu e caz penal sa incredintezi contracte cu statul cunostintelor? Nu riscam sa ajugem cu un astfel de studiu de fezabilitate sa transformam Fagarasul intr-o statiune de schi esuata? Exemple de instalatii pe cablu cu studiu prost de fezabilitate avem destule in tara. Au fost aruncati bani pe instalatii de transport pe cablu care acum stau degeaba. La doi pasi de noi, la Jina, a fost facuta o partie de schi. Mai stie cineva de ea? Jina e doar un exemplu minor de bani aruncati in urma unui studiu de fezabilitate prost facut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus