Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
8°C

Sibienii au înfiat 30 de copii, în 2017

Sibienii au înfiat 30 de copii, în 2017

Nu mai puțin de 30 de copii au fost înfiați, la nivelul județului Sibiu, anul trecut. Pe lângă asta, 18 au fost încredințați în vederea adopției, iar pentru 61 s-a deschis procedura de adopție, arată DGASPC Sibiu, în raportul pe anul 2017. Tot aici, se arată că au aproape 600 de sesizări în situații de urgență cu privire la violența din familie.

DGASPC are responsabilitatea dezvoltării şi diversificării serviciilor sociale, în funcţie de nevoile grupurilor vulnerabile, cu scopul prioritar de a menţine funcţionalitatea socială a persoanei, urmărind reinserția în mediul propriu de viaţă familial şi comunitar.

„Copiilor şi tinerilor aflați în dificultate şi lipsiţi temporar sau definitiv de îngrijirea părinţilor, pe o perioadă determinată de timp, le sunt oferite servicii adecvate nevoilor lor, constând în: găzduire, îngrijire, educaţie, consiliere, recuperare şi reabilitare, pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi socio-profesionale, servicii de recuperare pentru copiii cu handicap (consultaţii medicale, kinetoterapie, masaj, logopedie, ergoterapie, meloterapie), precum şi servicii de formare a deprinderilor de viaţă independentă, recreative şi de socializare”, scrie în raportul anual al DGASPC.

Pe parcursul anului 2017 s-au asigurat servicii sociale, prestaţii și beneficii sociale prin intermediul a 19 centre rezidenţiale, precum și a aparatului propriu.

Deschidere procedură adopție: 61 de copii în 2017 Încredințare în vederea adopției: 18 copii în 2017 Încuviințare adopție (copii adoptaţi): 30 copii în 2017

Intervenții în cazul sesizărilor privind situații de abuz, neglijare, trafic, migrație și repatriere a copilului 13 sesizări (27 copii) în 2017, din care măsură de protecție - 1 copil

Intervenții în cazuri de violență în familie - admitere în CPRU Sf.Ana 36 sesizări (104 copii) în anul 2017, din care măsură de protecție pentru 7 copii și admitere pentru 78 persoane (copii și adulți)

Intervenții în regim de urgență, telefonul copilului și al familiei 572 sesizări (945 copii) în 2017, din care stabilire măsură de protecție - 60 copii (17 la AMP, 16 la plasament familii/rude, 27 centre)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2697

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus