Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

A murit chirurgul Zeno Popovici

A murit chirurgul Zeno Popovici

Chirurgul Zeno Popovici s-a stins din viață, la vârsta de  85 de ani.

Zeno Popovici s-a născut în  14 februarie 1933 și a fost medic chirurg și profesor universitar, având recunoaștere internațională în domeniul chirurgiei esofagului și faringelui. A fost membru al Academiei Române de Științe Medicale din 1996 și șef al Clinicii de chirurgie a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Lansarea Atlasului în culori de reconstrucție a faringelui, semnată de academicianul Zeno Popovici coincide cu declararea acestuia ”expert mondial”. Un tom de specialitate, ”Atlas în culori de reconstrucție a faringelui”, este cartea care i-a adus, încă o dată, recunoaștere internațională medicului sibian – faimosul chirurg Tom Ryan DeMeester din Los Angeles l-a desemnat pe Zeno Popovici ”world authority” (expert mondial), pentru acest atlas, prima carte de acest fel în domeniu. ”Atlasul încearcă să aducă o rază de soare în viața acestor naufragiați, a căror suferință este pricinuită de lipsa noastră de înțelegere a maladiei lor. Sperăm că acest mileniu va realiza primul transplant de faringe. Cartea este adresată specialiștilor, având un format enciclopedic (658 pagini, 1214 ilustrații, 300 în culori) și este bazată pe o statistică personală a autorului de 400 cazuri operate, fiind scrisă în limba engleză academică de circulație internațională”, se arata în recenzia volumului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

mosulica

Acum 4 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca pe acest doctor de exceptie !
Raspunde

el

Acum 4 ani

Cine mai sparge gheata la Ocna sa faca baie la -20 grade?
Raspunde

Liliana Vestemean

Acum 4 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca! Un mare OM si un chirurg de exceptie. Sincere condoleante familiei
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Neîndoios un nume in Medicina ; fratele său , muzicologul PRM Doru Popovici l-a întrecut : in anii ‘70 -80 a publicat la ed .Muzica “ Muzica la daci “ in doua volume !
Raspunde

olimpia marina

Acum 4 ani

Cu cele mai frumoase amintiri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus