Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Daniela Cîmpean: PSD Sibiu mă acuză că ANFP și-a suspendat propria procedură de concurs

Daniela Cîmpean: PSD Sibiu mă acuză că ANFP și-a suspendat propria procedură de concurs

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, susține într-un comunicat de presă că social-democrații nu au dreptate atunci când o acuză că a organizat concursul de ocupare a funcției de secretar al județului în afara legii. ”Concursul pentru secretarul județului nu a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu. Dacă citeau HG 611/2008, consilierii PSD aflau că, fiind vorba despre un concurs de promovare pentru o funcție publică de conducere, a fost organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Comisia de concurs a fost constituită prin Ordinul nr.3785/2017 al conducătorului Agenției Naționale a Funcționarilor Publici cu următoarea componență:  2 reprezentanți ai ANFP, 1 reprezentant al Prefecturii Sibiu și 2 ai Consiliului Județean Sibiu. Practic, 3 din 5 membri provin din instituții conduse de colegii lor din PSD. Cu alte cuvinte, PSD Sibiu, mă acuză că ANFP și-a suspendat propria procedură de concurs! Urmând același principiu, peste 6 luni când vor înlocui actualul Guvern, nu ar fi de mirare să îmi impute și demiterea acestuia”, susține Cîmpean într-un comunicat de presă.

În opinia Danielei Cîmpean, motivul suspendării concursului este nefondat. ”Se apreciază că secretarul interimar al județului, membru în comisia de concurs și al cărui raport de muncă, va înceta începând cu data de 15.02.2018, prin pensionare, ar fi incompatibil pe motiv că ar urma să fie subordonat ierarhic unuia dintre candidați. Evident, o persoană care își va înceta raporturile de muncă prin pensionare înainte de intrarea in funcție a candidatului care câștigă concursul și va ocupa tocmai postul lăsat liber de către acea persoană, NU are cum să fie în situație de subordonare ierarhică tocmai cu persoana care își va începe mandatul după ce ea iese la pensie”, susține Cîmpean.

PSD Sibiu a acuzat-o pe Daniela Cîmpean că a acceptat organizarea concursului pentru ocuparea locului de secretar al județului, știind că încalcă legea. “Este inadmisibil ca preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, să permită încălcarea legii, mai ales atunci când este vorba despre ocuparea postului de secretar al judeţului, o funcţie care implică o mare responsabilitate. Secretarul verifică şi certifică respectarea legii pentru toate acţiunile Consiliului Judeţean. Este cu atât mai grav cu cât noi i-am semnalat această situaţie de incompatibilitate chiar în expunerea de motive care însoţea proiectul pentru eliberarea  din funcţie a domniei sale. Dar, din infatuare şi dispreţ faţă de lege, domnia sa a ales să ignore avertismentul nostru”, au susținut social-democrații într-un comunicat de presă remis săptămâna trecută.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Eu

Acum 4 ani

Dă doamna toata lumea este vinovată, numai EU nu pentru ca sunt cea mai capabila de pe planeta. Ati invatat impreuna cu Cristina Linse azinoapte
Raspunde

Inca o victorie a "Președintei" ...

Acum 4 ani

Da, îmi place de "Președinta" !!! Foarte bine !!! ... si o dedicație amnezicilor de la pesede: "prostul nu cunoaște om mai destept ca el" - M.
Raspunde

@eu + gasca psd ...

Acum 4 ani

Cine crezi ca își permită sa minta asa cum o fac cei de la PSD ? Cu minciuna v-ati obișnuit toată viata si nu mai aveți cum sa scăpați de ea !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mori de ras daca n-ar fi de plans

Acum 4 ani

Minte de rupe CJ SIBIU este beneficiarul mai bine spus trioul Presedinte,Linde, Marean.
Raspunde

CRISTINEL

Acum 4 ani

Stim ca toata lumea este vinovată totul este politic. Nenorociții au distrus viitorul copilasului CIOCIOIU. Acum când pleacă măicuța LINDE la penzie si are si ea nevoie de niste bănuți pentru întreținere ca penzia ii mica. Nenorocitilor si alte înjurături. PA CRISTINUTA.
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

PSD=densitate de capete seci, periculos de mare pentru un singur neuron
Raspunde

medic

Acum 4 ani

nu te acuza nimeni madam, tu singura ai comis fapte grave ai permis la spitalul judetean angajari pe incompetenta si neprofesionalism vechii angajati, cu experienta, sunt calcati in picioare de sleata ta de corupti
Raspunde

@ medic : ... Sunteți toți frați cu Lucan !!!

Acum 4 ani

Noi aia vechi !!! , ce bine era cand luam toată spaga !!! mai trimitem pacientul de la spitalul public la cabinetul particular, mai plătea si o consultație fara bon ! frumoase vremuri , nu ? .... din păcate, aceste practici mai sunt puse in "valoare" de cei cu "experienta" .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

CRISTINEL

Acum 4 ani

Domnul de la Prefectură pe numele lui Roman, a fost aliatul lui Cristina Linde asa ca nu mai mintiti. Va faceti de rusine.
Raspunde

PACIENT

Acum 4 ani

da câmpean e sora cu toti cei din gasca lui lucan mergeti la spitalul cfr, din sibiu, unde cimpean a pus un manager care acorda asistenta medicala pacientilor, in biroul directoarei financiare, pe sectie bolnavii sunt doar in foile de internare, nimic mai mult, si asta cu stiinta doamnei presedinte de cj
Raspunde

legile coruptiei combatute de incompetenti

Acum 4 ani

Cine a turnat? Sa-l felicitam ptr cunostinte!!!! La fel ar trebui sa faceti si dvoastra domnita Campean!!!!!! Ca doar nu si-au dat seama singuri de incompatibitate vreun geniu din sediul psd sau din comitetul de organizare . Nu mai acoperiti pe incompetentii din Comisie. Si ANFP ce vina are? Ca aplica legea? Alta gafa. Va bizuiti si va inconjurati de hoti si naparci, o sa va manance. Mai bine lucrati cu oameni pregatiti si corecti, ca doar n- o sa va scrie hartii galbene, rosii sau verzi. Cel mult o sa pierdeti vreun pariu prietenesc la alegeri. Asta daca faceti diferenta intre politica si omenie.
Raspunde

Asa nu

Acum 4 ani

Doamne, femeia asta n-are niciun pic de demnitate !
Raspunde

scarba

Acum 4 ani

tara asta merge rau nu din cauza lui Dragnea sau a lui Iohannisista. tara mereg rau din cauza ca incompetentilor si ghotilor li se permite sa faca MANRELI. Concursul a fost manarit. Asa ca nu mai latrati. Recunosateti vinovatii. Inclusiv pe tine, cucoana. Esti tanara, to pe metodele besinosilor de luca, roman si cristina mergi si tu??? De ce te-am ales tanara??? sa faci cum zic ei ???
Raspunde

Alt pacient

Acum 4 ani

Si in sp judetean isi are omul ei. E tot mai haos
Raspunde

Pentru tine .... puturosule !!!

Acum 4 ani

Constat ca "Președinta" va cam încurca relațiile spagaro-profesionale din moment ce voi aia vechi si de "neinlocuit" sunteți atât de agitați ! Trebuie sa va treacă vremea puturoșeniei si sa puneti "mana sa munciți" !!! Ati lenevit suficient "la stat" ! Da, se observa ca nu va place munca si fugiți cat puteți de ea .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus