Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
12°C

Topul absențelor deputaților de Sibiu. Medie de 82,55% - prezență la vot

Topul absențelor deputaților de Sibiu. Medie de 82,55% - prezență la vot

Constantin Șovăială, Nicolae Neagu și Ioan Terea sunt deputații de Sibiu cei mai conștiincioși, arată datele prezentate de platforma multumesc.org, care monitorizează zilnic votul electronic din Camera Deputaților. Foarte bine stă la capitolul prezență și reprezentantul FDGR, Ovidiu Ganț, care are o rată de 97,3%.

Liberalul Constantin Șovăială are o rată de prezență de 93,4%, Nicolae Neagu (PNL) – 89,5%, iar social-democratul Ioan Terea tot 89,5%. Deputatul independent, ales pe listele PSD, Ovidiu Sitterli, are o prezență de 88%,  reprezentantul USR, Dan Barna – 76,9%, iar liberala Raluca Turcan, care este și lider de grup al PNL în Camera Deputaților – 58%. Sibianul Benedek Zacharie, ales pe listele UDMR în județul Harghita, are o rată de prezență de 84,1%.

Statistica prezentată de site-ul multumesc.ro a fost întreruptă în februarie 206, însă de anul trecut aceasta a revenit funcțională. Motivul pentru care nu s-a mai putut realiza calculul prezenței a ținut de lipsa prezenței nominale la votul electronic pe site-ul Camerei Deputaților.

PSD a promis publicarea prezenței

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea anul trecut că partidul va da publicității săptămânal prezența aleșilor în parlament. "Există în continuare nemulţumirea care persistă din sesiunea trecută că mulţi colegi de-ai noştri s-au obişnuit să nu vină la vot. Eu le-am spus şi colegilor mei din Senat, şi colegilor din Cameră, n-o fac deloc cu răutate, am cerut celor care lucrează la grupul parlamentar ca, începând de luni, prezenţa tuturor parlamentarilor noştri să fie făcută publică în special în presa locală din judeţul fiecărui parlamentar, pentru a-l ajuta să fie mult mai cunoscut în judeţul respectiv şi ca cetăţenii de acolo să fie mult mai curent cu activitatea pe care o desfăşoară. Pentru că, dacă nu-i aici, înseamnă că este în teritoriu şi măcar să se ştie ce fac colegii noştri", a precizat Dragnea, la finalul unei şedinţe cu deputaţii PSD. Promisiunea nu a fost însă respectată.

Mulțumesc.org este un proiect non-profit dezvoltat de un grup de tineri profesioniști care ”își propune să aducă mai multă transparență în viața politică a României, pornind de la fapte obiective și măsurabile, nu de la impresii, interese și scandal”, supă cum se arată pe site-ul multumesc.org.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

carcotasul de serviciu

Acum 3 ani

Dna Raluca pe unde umbla de nu e prezenta la Camera?!
Raspunde

Un cititor oarecare

Acum 3 ani

...februarie 206. Inainte de Hristos? Sau dupa Hristos/
Raspunde

Vecina

Acum 3 ani

Da desigur Neagu e foarte prezent ca nu cumva sa se împartă vreo prajitura si el sa nu fie Appropo la Metalcar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus