Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Cazan: România a pierdut un an

Cazan: România a pierdut un an

Programul electoral datorită căruia Alianța PSD-ALDE a câștigat alegerile parlamentare din anul 2016 reprezintă cea mai mare vânzare de iluzii din istoria recentă a României, susține senatorul liberal Mircea Cazan într-o declarație politică citită în plen. ”Dincolo de cifre, politicile publice și măsurile aplicate de către PSD arată că România se îndreaptă într-o direcție greșită: democratic, politic, economic și mai ales social. Din totalul de 724 de măsuri asumate, neîndeplinite sunt 595 – 82%, parțial realizate 96 – 13%, iar măsurile realizate sunt doar 33 – 5%. (...) Alianța PSD – ALDE a preluat guvernarea în 2017 într-o țară cu un nivel de trai îmbunătățit în ultimii ani pentru majoritatea românilor, cu o economie în creștere, în ritmul celorlalte țări din regiune, cu cadrul fiscal stabil din punct de vedere al taxelor și impozitelor, cu progrese semnificative în parcursul european și, mai ales, cu un nivel al încrederii foarte ridicat din partea partenerilor noștri din Uniunea Europeană și NATO. Din păcate pentru țara noastră, într-un singur an, guvernarea PSD – ALDE a atins contraperformanța să distrugă toate perspectivele pozitive și să transforme administrarea țării un vehicul care are doar două viteze de dezvoltare: încet și foarte încet, condus haotic, când de la partid, când de la guvern”, susține Cazan.

În domeniul educației, Cazan susține că o creștere reală de 4,2%  a salariilor a venit și cu o inflație estimată pentru începutul anului 2018 de 3,9%. ”Salariile profesorilor vor stagna încă o dată. S-a promis depolitizarea sistemului de învățământ. Dimpotrivă, s-a reușit suprapolitizarea acestuia și deopotrivă deprofesionalizarea prin numirea unor directori de școli și prin înlocuirea inspectorilor școlari, deși aceștia câștigaseră concursuri pe posturile respective, noii veniți fiind dintre pierzătorii evaluărilor de profil. În Sănătate, anul 2017 a fost un ”an negru”, în care epidemia de rujeolă a dus la peste 10.000 de îmbolnăviri și 38 de decese. Sistemul de sănătate din România se află de câțiva ani în pragul colapsului, colaps care, după toate premisele, va surveni în anul 2018 sau cel târziu în 2019, în lipsa unor măsuri radicale. Personalul medical a protestat de mai multe ori față de absența condițiilor necesare pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate însă apelurile acestuia pentru o mai bună finanțare a sistemului nu a primit răspunsul așteptat de la guvernul PSD – ALDE”, a mai spus Cazan.

Liberalul este de părere că în plan economic, Guvernul PSD-ALDE a ratat cel mai favorabil moment economic din istoria recentă a României. ”După un an de guvernare PSD – ALDE, nivelul de trai al românilor este mai costisitor, iar majorările de salarii și pensii s-au transformat în prețuri, facturi și rate mai mari. În schimb, companiile, oamenii de afaceri și contribuabilii cinstiți din România au fost hărțuiți în permanență cu numeroase modificări fiscale de taxe și impozite”, a mai spus senatorul de Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Alzara 1918

Acum 6 ani

Măi cazane , una n an pierdut noi , ca v-am votat și voi nu ați venit cu nicio alternativa ! Văicăreala e apanajul electoratului , al aleșilor sunt privilegiile . La vedere!
Raspunde

STANCA

Acum 6 ani

go home mister Cazan - cu tine pierdem in fiecare zi ...cate un an ! ...mai fa loc si pt altii - pute locul dupa tine !!
Raspunde

Un ardelean

Acum 6 ani

Lasă-ne, lasă-ne! cum bine zice și Stanca...Esti pierzător si strigi si tu, de ochii lumii...N-ai făcut nimic, dar chiar nimik pt noi...Meri blând acasă! după tine va trebui să aducem soboare de preoți și agheazmă cu cisterna sa curățăm locul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus