Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Stație de sterilizare a apei, pentru Spitalul de Pediatrie Luther

Stație de sterilizare a apei, pentru Spitalul de Pediatrie Luther

Fundația Polisano a dotat Spitalul de Pediatrie Luther din Sibiu cu un sistem de sterilizare a apei pentru blocul operator şi secţia de anestezie-terapie intensivă. Proiectul a fost cofinanţat prin Maratonul Internaţional Sibiu 2017 şi se inscrie într-un demers mai larg de modernizare şi renovare a Spitalului de Copii Sibiu.

Aproape 500 alergători şi 200 susţinători s-au implicat pentru colectarea fondurilor necesare acestei acţiuni.

„Din momentul în care am aflat că proiectul este selecţionat pentru a participa la Maratonul Internaţional Sibiu, ne-am concentrat eforturile pe mobilizarea unui număr cât mai mare de alergători. Am conceput acest proiect datorită  gravităţii infecţiilor nosocomiale din spitalele româneşti, şi pentru că vrem să contribuim la oferirea unor condiţii moderne şi sigure în spital copiilor sibieni. În orice spital din Europa occidentală, apa folosită de chirurgi sau în secţiile de terapie intensivă este sterilizată pentru a elimina germeni potenţial periculoşi transmisibili prin apă. Achiziţionarea acestui sistem pentru Spitalul de Copii din Sibiu este un pas înainte în modernizarea acestuia la standarde europene”, spune Cătălina Costache, director executiv al Fundaţiei Polisano.
Despre implicarea comunității sibiene, directorul spune că a fost una exemplară.
„Mobilizarea comunităţii sibiene a fost exemplară. Am avut alergători de la firme şi instituţii locale mari- Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Polisano, NTN-SNR Rulmenţi, Marquardt, Takata, Continental, Auchan Sibiu, etc., dar şi de la firme mai mici, care şi-au încurajat angajaţii să se implice în această cauză importantă pentru comunitate. Mulţi dintre aceştia au alergat sau au susţinut un proiect umanitar pentru prima oară. Aceasta ne demonstrează că puterea exemplului funcţionează în comunitatea noastră, devenind mai pregnantă de la an la an”, a adăugat aceasta.
Inaugurarea aparaturii va avea loc mâine, de la ora 17:30, în corpul A al Bibliotecii Astra. La eveniment sunt invitaţi sibienii care au contribuit la realizarea acestui proiect, dar şi cei care doresc să afle mai multe despre viitoarele acţiuni ale Fundaţiei Polisano.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus