Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Spitalul Județean Sibiu primește 75 de flacoane de imunoglobulină

Spitalul Județean Sibiu primește 75 de flacoane de imunoglobulină

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu urmează să primească imunoglobulină, pentru cei șase pacienți internați la unitatea medicală, diagnosticați cu imunodeficiență.

Compania Națională „Unifarm” a început distribuirea flacoanelor de imunoglobulină către mai multe spitale din România. Compania a anunțat Ministerul Sănătății la începutul săptămânii că o mie de doze de IGVena au intrat în țară și că alte 600 flacoane de INTRATECT și 2.200 de flacoane de Pentaglobina urmează să ajungă, pentru a fi distribuite către spitalele cu pacienți care au nevoie de tratament. La Sibiu, 75 de doze cu imunoglobulină ar trebui să ajungă în următoarele zile, pentru a asigura tratamentul celor șase pacienți internați aici.

„Din totalul de 75 de flacoane pe care spitalul le-a comandat la începutul lunii ianuarie, urmează să ajungă în primă fază 30 de flacoane. Restul de 45 de flacoane vor veni în perioada imediat următoare. Cele 30 de flacoane asigură necesarul pentru cei șase pacienți, pentru 30 de zile”, spun reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.
Imunoglobulina este un medicament care are rolul de a crea anticorpi pentru pacienții cu boli rare.

Problema lipsei flacoanelor de imunoglobulină a fost ridicată la nivel național atunci când o femeie tratată anterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, internată mai apoi la Alba, a decedat din cauză că nu mai fusese tratată cu imunoglobulină încă din vară.

 

Discontinuitățile apărute anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină, cauzate de retragerea de pe piață a unor producători care asigurau peste 80% din necesarul de produse, au determinat retragerea din Lista C2 a medicamentelor cu probleme în aprovizionare, se arată pe site-ul Ministerului Sănătății. În urma aprobării Ordonanței de urgență de suspendare temporară a obligației de plată a taxei clawback pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, în luna decembrie 2017, imunoglobulinele au fost reintroduse în lista C2, fiind astfel decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus