Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Turcan cere ajutorul Avocatului Poporului în privința contribuțiilor care diminuează salariile

Turcan cere ajutorul Avocatului Poporului în privința contribuțiilor care diminuează salariile

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR ultima ordonanță adoptată de Guvern referitoare la suportarea de către stat sau angajator a contribuțiilor care diminuează salariile. ”Mutarea contribuțiilor a fost anunțată ca o măsură de creștere a veniturilor. Acum, guvernanții incompetenți, au ajuns să se bucure că au găsit soluția magică să nu mai scadă veniturile pentru anumite categorii. Victimele ultimei decizii sunt angajatorii care sunt loviți direct în plex, pentru că ei plăteau deja partea lor de contribuții pentru fiecare angajat”, susține Raluca Turcan.

Deputatul liberal propune patru soluții pentru rezolvarea problemelor legate de salarizare. ”Respingerea O.G. nr. 4/2017  în Parlament, ordonanța care a creat prima discriminare între angajații part-time și cei cu normă întreagă. Respingerea O.U.G. nr. 79/2017 în Parlament, ordonanța prin care se trec o parte din contribuțiile sociale de la angajator la angajat. Respingerea O.U.G. nr. 82/2017 în Parlament, ordonanța care încalcă dreptul la pensie. Conform CEDO dreptul la pensie reprezintă un bun care intră în sfera de protecție a dreptului de proprietate. Este vorba de OUG prin care s-a redus contribuția la pilonul II de pensii, la valoarea de 3,75% și care încalcă obligația ca această contribuție la pilonul II să fie de 6%, începând cu data de 1 Ianuarie 2017. Respingerea O.U.G. 60/2017 privind suprataxarea neangajării persoanelor cu dizabilități În felul acesta putem reveni la o situație de echilibru fiscal pe care să putem opera restructurări profunde ale aparatului de stat, să facem economii, să obținem venituri suplimentare și să-i stimulăm pe agenții economici să investească”, propune Raluca Turcan.

Liderul liberal susține că ordonanța de urgență propusă de Guvernul Dăncilă vine cu o inechitate în plus și apare o nouă presiune pe angajatori, care aveau deja partea lor de contribuții pentru fiecare angajat. ”Pentru a-și acoperi incompetența la nivel de guvernare PSD-ALDE creează conflicte, tensiuni și poveri inutile! O ordonanță de urgență care creează inechități și diferențe de tratament între români este vădit neconstituțională! Avocatului Poporului trebuie, așadar să sesizeze de îndată această ordonanță de urgență la Curtea Constituțională”, cere deputatul de Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

petrolache

Acum 4 ani

draga LALUCA !!!!! Io nu poci sa zic litera R SA sti ca IO te IUBESC FOARTE MULT PUTIN DELOC SI VREAU SA TE CONOSC ACCELERAT HAI PA !!!! PARDON ...........PERSONAL
Raspunde

un prost

Acum 4 ani

Boi PETROLACHE !!!!!! De ce te bagi pe mine AI DRAGA !!!!! SAZI GHINISOR AI DRAGA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus