Marţi,
01.12.2020
Cer Senin
Acum
-8°C

CJ: drumul din Cartierul Arhitecților nu poate fi modernizat din cauza proprietăților. La fel și pista către Ocna

14 Februarie 2018 15:12

CJ: drumul din Cartierul Arhitecților nu poate fi modernizat din cauza proprietăților. La fel și pista către Ocna

Probabil cel mai circulat drum județean - cel care leagă Sibiul de Cisnădie - nu va cunoaște lucrări serioase de modernizare nici în acest an. Reprezentanții Consiliului Județean, proprietarii drumului, spun că au descoperit pe traseu proprietăți private care ajung până la mijlocul carosabilului.

Porțiunea din DJ 106C care trece prin dreptul Cartierului Arhitecților, de la ieșirea din Sibiu către Cisnădie, este îngust, fără rigole betonate pentru scurgerea apelor pluviale și tasat pe alocuri. Cei care s-au mutat în Cartierul Arhitecților cer și amenajarea de trotuare și iluminat public, investiții care nu pot fi făcute. Cel puțin nu în cursul acestui an.

Conducerea Consiliului Județean Sibiu, instituția care deține acest drum pe care îl administrează prin intermediul SC Drumuri și Poduri SA, spune intenția de a întabula această cale de rulare a scos la iveală faptul că situația proprietății este una complicată. Mai precis, e traseul cuprins între ieșirea din Sibiu și podul peste Seviș, drumul se suprapune pe alocuri peste proprietăți private. În total este vorba de 16 astfel de proprietăți private, care - în unele cazuri - se întind până aproape de jumătatea drumului. "Dar proprietățile nu trebuie să se întindă atât de departe. Este suficient să fie până la marginea drumului pentru a nu mai putea face nimic", explică Ovidiu Fărcaș, directorul tehnic al CJ Sibiu. Posibila explicație a unei astfel de situații stă în "graba" întabulărilor realizate după retrocedarea proprietăților confiscate.

Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, spune că în următoarea perioadă și-ar dori întâlniri cu respectivii proprietari de terenuri, pentru a găsi modalitatea prin care aceștia să cedeze terenurile care oricum se suprapun cu calea de acces. "Nu dorim să ajungem la exproprieri și procese, vom avea mai întâi întâlniri cu proprietarii", explică Daniela Cîmpean.

Adio, pistă de biciclete către Ocna!

Situația juridică a proprietăților de pe marginea DJ 106C a fost descoperită în urma procesului de întabulare a drumului, în vederea realizării unei piste pentru biciclete pe marginea căii de rulare. În vara anului 2016, președinta CJ, Daniela Cîmpean, anunța și demararea unui proiect de amenajare a unei piste pentru biciclete între Sibiu și Ocna Sibiului. Proiectul, însă, pare tot mai departe de a mai putea fi realizat. "Către Ocna Sibiului, situația terenului este și mai complicată decât cea înspre Cisnădie, pentru că sunt și mai multe proprietăți care se suprapun peste traseu", mai declară Daniela Cîmpean.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Unu

Acum 2 ani

Dupa ani si ani a aflat in sfarsit si Consiliul Judetean de problemele acestui drum. Probabil sunt prea ocupati cu organizarea de baluri ale bobocilor si gustari de produse traditionale prin targuri.
Raspunde

zzz

Acum 2 ani

in primul rand e vina celor care au vandut parcela cau au tras la "cantar" si au mai intrat "cativa metri pe drum ca, nu-i bai". pe astia ii intelegi ca au facut tampenia pe banii cumparatorilor si aici ajungem la alt unghi al problemei...cumparatorii insisi asa numitii "stapanii nostri". astia sunt adevaratii gusteri, s-au lacomit sa isi "faca" parcela mai mare ca na, au vrut gradina si gazon ;). faza e ca s-au faultat de 3 ori: o data - nu au parcela mai mare ci doar cativa mp intr-un sant doi, au dat banii aiurea (deci nici bani, nici teren) si 3 au facut imposibile, cel putin temporar, lucrarile pe "terenul lor" ala care e de fapt drumul public dar ei au fost smecheri si au ciupit un pic din el, doar un pic. asta e mica coruptie care nu apare la TV dar de care stim toti si cand ne avantajeaza pe noi nu spunem nimic "ca fac si altii". cand ne trezim cu drobul de sare in casa, oricine altcineva in afara de noi e de vina - primaria Cisnadie, CJul, primaria Sibiu(astept cu interes cand Soros va intra pe fir). ce arhitect, inginer, functionar public isi imagineaza ei ca va semna vreun act prin care CJ-ul va amenaja un drum privat? asking for a friend...
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

mno, mare branza! EXPROPRIERE!! cativa metri patrati de care 16 proprietari oricum nu se vor putea folosi niciodata!! Cum vine asta, ca proprietatea lor sa vina pana in mijlocul drumului in urma retrocedarilor?? Daca acum 50-60 de ani acolo era un prapadit de drum agricol de 5 metri latime trebuie sa ramana asa pana la sfarsitul lumii??? Ar fi primii de pe lumea asta care primesc niste bani in schimbul unui teren pe care oricum nu o sa poata sa-l foloseasca niciodata??? Acolo trebuie minim 2 benzi pe sens, preferabil cu spatiu verde pe mijloc si benzi dedicate pentru virajul la stanga, spatii verzi pe marginea drumului si alveole pentru autobuz, sa se delimiteze o pista pentru biciclisti si cel putin 1,2 metri latime trotuar de ambele parti ale strazii. Aaaa... trebuie daramate niste case si garduri care vin pana mijlocul drumului??? Nu-i nimic, buldozere exista cate vreti, iar factura se poate trimite celor care au eliberat autorizatia de construire > primaria cisnadie.
Raspunde

hmm

Acum 2 ani

nu vrei si prelungire de autostrada si asfaltari pe strazile din cartierul arhitectilor? ce ai luat, aia ai
Raspunde

drumaru'

Acum 2 ani

Culmea absurdului. "proprietarii drumului, spun că au descoperit pe traseu proprietăți private care ajung până la mijlocul carosabilului " :))))))))))))))
Raspunde

Robert

Acum 2 ani

Ok.daca nu sinteti in stare sa mai faceti cite un sens...si cum tot sint propr private pina la jum drumului actual eu zic sa inchideti de tot drumul.asa nu trebuie sa mai munciti nimic nu tr sa va doara capul caitind solutii...etc.si...inchideti si CJ plecati acasa...macar se mai face economie la salariile unor lenesi. Apoi si proprietarii care au acum sosea in prop lor sa o are sa cultive ceva sa nu se plinga ca cineba le.a luat cindva terenul.
Raspunde

sibianu

Acum 2 ani

Ridicol Pana acum nu se puteau face drumuri noi (ca nu sunt bani , ca nu -i autorizatie de mediu, ca nu , ca nu , ca nu) Acum nici macar nu se mai pot moderniza cele vechi.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 2 ani

Buna scuza pentru a nuinvesti nimic in zona.Profesionisti,nu alta.Banuiesc ca autorizatile de constructie le-au cumparat din targ de la obor nu cu girul autoritatilor.
Raspunde

Adrian

Acum 2 ani

Asa se intampla cand primarul cisnadiei ( PNL ) nu vrea sa investeasca deloc in cartierul arhitectilor iar CJ il ajuta chiar si cu drumul pe care il au in proprietate . Inca 2 ani mai rezistati pana pleaca doamna "presedinta" . Rugati-va sa vina altcineva mai bun . Bafta ;)
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Karakak , fost Sibiu . CJ absolut inutil din 90 !
Raspunde

clau

Acum 2 ani

sa le dea teren la schimb ... o bucatica de teren in cimitir,
Raspunde

sibian

Acum 2 ani

...in orice tara cumsecade,orice lucrari in interes public se fac fara mare tam-tam.Statul il plateste pe cel ce are pamant acolo la pretul pietei fara sa se roage de el si daca refuza ii treaba lui,lucrarea se executa oricum acolo.
Raspunde

Qwert

Acum 2 ani

Si la noi s-au facut drumuri peste proprietati private in Selimbar cand au avut interes alesii ;) cat de legal a fost... nimeni nu stie :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus