Marţi,
18.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Unde merg două milioane de lei pe an: în 14 cotizații

Unde merg două milioane de lei pe an: în 14 cotizații

Consiliul Județean Sibiu plătește, anual, 14 cotizații. Anul acesta, valoarea totală a acestora este de 1,98 milioane de lei.

Parte a mai multor asociații de dezvoltare intercomunitar sau uniuni, Consiliul Județean Sibiu s-a angajat la fiecare aderare că își va achita cotizațiile aferente. Pentru anul în curs, valoarea totală a acestor 14 cotizații este de 1.984.300 de lei, sumă din care mai bine de 97% merge pentru susținerea activității a trei asociații.

Cea mai mare cotizație anuală este cea pentru susținerea activității Asociației de dezvoltare intercomunitară Eco Sibiu - 720.000 de lei. ADI Eco Sibiu asigură implementarea proiectului de colectare selectivă a deșeurilor, reunind toate administrațiile locale ale județului Sibiu. Cea de-a doua cotizație, ca valoare, este cea pentru Asociația de Dezvoltare Regională Centru - 639.971. Prin intermediul acestei asociații funcționează Agenția de Dezvoltare Regională Centru, organismul intermediar pentru implementarea proiectelor europene finanțate prin intermediul Programului Operațional Regional. În fine, cea de-a treia cotizație anuală ca valoare este cea pentru Asociația județeană de turism - 480.000 de lei.

Județul mai plătește, anul acesta, 76.769 de lei pentru Uniunea națională a consiliilor județene din România și alți 20.000 de lei pentru ADI Centrul Transilvaniei, înființată tot în scopul atragerii de fonduri europene. Alți 19.200 de lei merg pentru susținerea activității ADI Asociația de Apă Sibiu, în timp ce pentru apartenența la Ansamblul Regiunilor Europene (forum pentru cooperare interregională) cotizația anuală este de 18.680 de lei.

5.000 de lei va mai plăti CJ Sibiu anul acesta către Asociația națională a autorităților teritoriale de ordine publică și câte 1.000 de lei către ADI Apa Târnavei Mari și către asociația de dezvoltare Econord. Pentru ADI Valea Hârtibaciului, cotizația pe anul acesta este de 1.500 de lei.

Cele mai mici cotizații sunt cele pentru Uniunea directorilor economici din România și Asociația secretarilor de județ (câte 500 de lei), în timp ce pentru Asociația arhitecților șefi de județe vor fi plătiți 180 de lei. Toate sumele au fost prevăzute în bugetul pe anul în curs al CJ Sibiu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dublare de competente si finsntari

Acum 3 ani

La ce ne mai trebuie CJ , unitate administrativ teritorial supra- teritoriala pentru asigurarea proiectelor integrate a unitatilor administrativ teritoariale, daca infiinteaza ADIuri??? Nu asta era scopul CJ????
Raspunde

Eric

Acum 3 ani

plus contributia la ADI Sibiu regiune gastronomica europeana, ca Asociatia Judeteana de Turism era suprasolicitata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus