Duminică,
20.06.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Prefectul cere deszăpezire și în cartierele Sibiului

Prefectul cere deszăpezire și în cartierele Sibiului

Prefectul Sibiului, Adela Munteanu, a cerut astăzi administrației locale să se insiste în deszăpezire în zonele limitrofe ale orașului. “Înțeleg că au prioritate arterele principale și zona centrală, dar și cartierele aparțin de municipiul Sibiu. Sunt școli și grădinițe în aceste cartiere, precum și vârstnici și oameni bolnavi. Rugămintea mea este să îi monitorizați mai atent pe cei care sunt trimiși să acționeze în cartiere pentru că am fost sesizați de cetățeni că mașinile de deszăpezire doar se plimbă cu lamele ridicate, fără să acționeze corespunzător”, i-a spus Adela Muntean viceprimarului Corina Bokor.

Astăzi s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință de lucru, la Instituția Prefectului. În cadrul ședinței, prefectul a atras atenția vicepreședintelui Consiliului Județean Marcel Luca asupra modului în care au intervenit pe drumurile județene utilajele societății Drumuri și Poduri SA, respectiv asupra faptului că multe drumuri județene nu au fost deszăpezite corespunzător. Adela Muntean a solicitat intervenția cu celeritate a utilajelor pe drumurile județene, ținând cont de faptul că cele mai multe școli se află în mediul rural și pentru a asigura accesul ambulanțelor în caz de urgențe medicale.

În privința stațiunilor montane, nu au fost probleme. Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat că, pentru Bâlea, meteorologii au emis risc însemnat (3) de avalanșă. “Sâmbătă, este programată o competiție de schi la Bâlea, dar, în cazul în care riscul de avalanșă va crește, vom anunța de îndată conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a lua decizia de interzicere a desfășurării evenimentului”, a spus Adrian David.

Anticipând o afluență mare a turiștilor spre Păltiniș, în acest week-end, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu, colonel Cosmin Balcu, a solicitat prezența în zonă a echipajelor jandarmeriei montane, poliției rutiere, a salvamontiștilor și pompierilor voluntari. În acest context, prefectul Adela Muntean a cerut instituirea permanenței pentru echipajele Poliției Rutiere în ultimele trei zile ale săptămânii, pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asociatia sibienilor lopatari

Acum 3 ani

Sa vina sa ne dezapezeasca si curtile si balcoanele!!! Suntem sibieni, buricul pamantului, platim miliarde la impozite, sa vina sa ne faca curat ca noi suntem sibieni, nu vasluieni, da? Noi nu punem mana pe nimic ca suntem neamuri de patricieni nobili din Dragasani si Micasasa! T.razniv-ar p#$a!!!
Raspunde

Noi toti

Acum 3 ani

Domnule Balcu nu te mai baga in seama mai mult decât trebuie! Ai început sa ceri dumneata tot felul. Vezi ca nu dumneata conduci județul. Mai nou ai treaba cu poliția și jandarmii. Nu ne-ai lămurit însă cum stai cu problema etniei. Mi ar fi Rușine. Cal mult tupeu ai căpătat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus