Luni,
01.03.2021
Ploi Scurte
Acum
3°C

Referendumul pentru familie ar urma să aibă loc în mai

Referendumul pentru familie ar urma să aibă loc în mai

Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu a declarat luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că referendumul privind modificarea Constituţiei astfel încât familia să fie definită ca uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie ar urma să aibă loc în mai.

„Cel mai probabil în luna mai ar trebui să fie referendum pentru familie, după toate calculele”, a declarat luni, vicepremierul Paul Stănescu, citat de digi24.ro

Organizarea referendumului pentru revizuirea Constituției se numără printre temele abordate în ședința de luni a Biroului Permanent Național al PSD.

Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei a trecut de Parlament anul trecut, în mai, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Comentarii

8 comentarii

oscar wilde

Acum 2 ani

Nu inteleg un lucru... De ce persoannele gay tin mortis sa-si legalizeze o relatie? Din motive pecuniare sau din ce alt motiv? O dragoste mare ramane o dragoste mare, cu sau fara acte... De fapt, sunt atatia heteroesuali care convietuiesc, au un copil sau doi si nu se grabesc sa se "ia cu acte" Pentru ce toata aceasta istterie din partea ambelor tabere: si a persoanelor gay si a traditionalistilor?!
Raspunde

hmhm

Acum 2 ani

De ce este isteria asta in ambele tabere? Pentru ca cei din conducerea tarii au dat apa la moara unuia din cele 2 grupuri. Apoi de ce si-ar legaliza cei de acelasi sex relatia? Pentru ca traind multi ani impreuna, cumpara o casa, o masina etc, iar cand moare unul, cui ii revin lucrurile castigate impreuna? Rudelor, daca omul nu a fost casatorit, pe deasupra poate ca rudele alea nici macar nu l-au ajutat vreodata pe om, chiar au fost impotriva lui. Astea sunt aspectele administrative, dar probabil ca exista si un alt aspect, acela de a iti face relatia legala si a avea stabilitate in relatie, de a nu te ascunde si de a trai cu un complex creat de fapt de societatea si mentalitatea celor de langa tine. Mai bine s-ar cheltui altfel banii de referendum. Mai bine introduceti educatia sexuala in scoli, asa cum trebuie, sa nu mai fim prima tara din Europa cu cel mai mare numar de minore insarcinate.
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

votez pentru astept provincia !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicolae

Acum 2 ani

Sprijinit de populația creștină a a României cred că acest referendum va fi validat și va modifica și articolul din Constituție!Nu văd alte soluții chiar dacă statul paralel să-r opune!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lol

Acum 2 ani

In intunericul tau de ev mediu, crezi ca persoanele gay nu sunt crestine??????D-zeu e numai al habotnicilor?Ia mai citeste odata Biblia....
Raspunde

Dorin

Acum 2 ani

Cu cât mai repede cu atât mai bine. Căsătoria paote fi doar între un bărbat şi o femeie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus