Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

Proiectele maratonului. (9) O carte cu povești despre ecologie, scrise și ilustrate de copii

Proiectele maratonului. (9) O carte cu povești despre ecologie, scrise și ilustrate de copii

Asociația „Joaca de-a ecologia” participă anul acesta la Maratonul Sibiului cu un proiect care vizează încurajarea elevilor din clasele primare să identifice problemele ecologice din Sibiu. Trei dintre poveștile create de copii în cadrul proiectului vor fi incluse într-o carte.

„Copiii salveaza Planeta" este un proiect pentru copii, realizat de copii. Cu un target de 4.050 lei, inițiatorii își propun să identifice probleme ecologice precum și soluții la acestea, prin prisma elevilor din clasele primare din Sibiu.

„Proiectul vizează educația ecologică a copiilor, în ideea că ei sunt decidenții de mâine și ne dorim să ia decizii pro natură, pentru binele Planetei și, implicit, al lor. Deși impactul pe care îl urmărim este în special pe termen lung, este important ca cei mici să descopere problemele curente de mediu pentru ca, în viitor, lucrurile pe care astăzi le luăm de-a gata - aer curat, păduri, apă potabilă etc. - să mai existe. Poate sună ciudat, dar în unele părți ale lumii aerul este irespirabil și nu cred că ne dorim așa ceva pentru copiii noștri”, spune Raluca Faloba, din partea Asociației „Joaca de-a ecologia”.
joaca-de-a-ecologia

Dintre toate problemele și soluțiile găsite de micuți, vor fi alese trei. Câștigătoarele vor fi incluse într-o carte care va fi ilustrată tot de un copil.

„Cu banii strânși la maraton, vrem să lansăm această carte. Proiectul presupune o etapă în care elevii propun povești. Noi le vom selecta apoi pe cele trei care vor fi tipărite, iar un copil talentat se va ocupa de ilustrații. În decembrie planificăm să lansăm cartea efectiv. Ar fi a patra carte pe teme ecologice lansată de asociația noastră, dar prima scrisă de copii. Suntem convinși că cei mici vor găsi soluții creative la problemele de mediu identificate și cei trei autori dar și ilustratorul vor fi premiați cu jocuri eco-educative”, spune Raluca.
Asociația are și un premiu special pentru unul dintre alergătorii la maraton, prima jachetă Jack Wolfskin produsă 100% din material reciclat. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți și va fi anunțat după maraton. Proiectul se va desfășura începând cu jumătatea lunii septembrie și până la sfârșitul anului. Practic, între 15 septembrie și 15 octombrie va avea loc etapa de înscriere, pe 14 decembrie va avea loc lansarea cărții iar până la final de an, cărțile tipărite vor fi și distribuite.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 25. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 26 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus