Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Legile justiției, contestate din nou la Curtea Constituțională

Legile justiției, contestate din nou la Curtea Constituțională

PNL și USR au anunțat astăzi că au depus la Curtea Constituțională o nouă contestație ale legilor justiției promovate de PSD și ALDE. ”Am depus azi o nouă contestație la CCR privind aspecte grave de neconstituționalitate ale legilor justiției marca PSD-ALDE. Forma în care au trecut aceste legi este neconstituțională pentru că: au fost adoptate viciat, raportul fiind distribuit și adoptat în aceeași zi cu plenul celor două camere; a fost adoptat în Senat un amendament care ar fi trebui adoptat în comisia specială; s-au realizat modificări la textul legilor care nu au legătură cu deciziile CCR. Am identificat în total 37 de aspecte de neconstituționalitate”, a anunțat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

În opinia opoziției, în plus față de aceste aspecte ce țin de Constituție, legile sunt pe fond dăunătoare. ”Sunt antieuropene și antiromânești pentru că: amputează independența pe caz a magistraților; blochează sistemul judiciar prin ieșiri forțate la pensie pentru aproximativ 2500 de magistrați; crează secții speciale de anchetă pentru magistrați și amputează atribuțiile Președintelui, acesta nemaiavând posibilitatea să refuze procurori sau judecători”, a mai apreciat Turcan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus