Sâmbătă,
01.10.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Peste 60 de posturi în plus. Spitalul județean Sibiu tinde spre 2.300 de angajați

Peste 60 de posturi în plus. Spitalul județean Sibiu tinde spre 2.300 de angajați

În urma solicitărilor formulate de conducerea Spitalului clinic județean de urgență Sibiu consilierii județeni au aprobat creșterea numărului de posturi din instituția medicală de la 2.214,5 la 2.276. Cele mai multe posturi nou înființate sunt în cadrul secției ATI.

În cadrul secției ATI sunt înființate 15 noi posturi de asistent medical, la care se adaugă alte cinci posturi de infirmieră. “Aceste posturi vor asigura asistența medicală pentru un salon de ATI nou creat în cadrul Secției Clinice ORL, precum și pentru 5 paturi de ATI care vor fi înființate în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie. În acest fel va fi degajată activitatea medicală a secției ATI care se confruntă cu o creștere a incidenței cazurilor grave ce necesită îngrijire în acest sector“, arată reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Un număr mare de noi posturi – 14 – este prevăzut și pentru Compartimentul medici rezidenți anul I. “Prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1393/2017 a fost confirmat un număr de 87 de medici rezidenți pentru pregătire în spital și doar 73 de medici rezidenți au finalizat pregătirea în rezidențiat“, motivează reprezentanții CJ Sibiu.

Printre celelalte secții care beneficiază de posturi suplimentare se mai numără și Hematologia, care va avea în plus două asistente medicale, un registrator și o îngrijitoare.

Nu e nevoie de bani în plus

Suplimentarea numărului de posturi nu va genera creșterea alocărilor bugetare, reprezentanții Spitalului anunțând că remunerația necesară celor 61,5 posturi nou înființate se încadrează în bugetul aprobat pentru anul în curs. ”Suntem preocupați permanent ca cetățenii din județul Sibiu să aibă parte de servicii medicale de calitate și de un timp de așteptare cât mai redus. Suntem convinși că hotărârea pe care am adoptat-o astăzi de a mări numărul de personal medical și auxiliar din cadrul Spitalului Județean Sibiu va conduce la o funcționare eficientă a secțiilor și compartimentelor spitalului și implicit la o îngrijire mai bună a pacienților”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Încă o linie de gardă la Cardiologie. Plus o jumătate la Infecțioase

Tot în ședința de joi a CJ Sibiu a fost aprobată și înființarea celei de-a doua linii de gardă în cadrul secției Cardiologie. “În prezent, serviciul de gardă este asigurat de o linie de gardă I permanentă, care asigură atât îngrijirea pacienților internați în Compartimentul TIC și Secțiile Cardiologie I și II, cât și consultațiile de urgență solicitate de Unitatea Primiri Urgențe (UPU) și celelalte secții din spital. Aproximativ 90% dintre pacienții internați în secțiile Cardiologie necesită o supraveghere continuă, în timp ce numărul de consultații de urgență a crescut la 40-50 de solicitări zilnic“, arată reprezentanții autorității județene.

În condițiile în care mai bine de jumătate din cazurile care se prezintă la Urgențe după ora 15:00 și în cursul nopții sunt pacienți cu afecțiuni cardiace, medicul de gardă de pe Secția Cardilogie este foarte solicitat să asigure asistență în Urgență (UPU), lăsând astfel secțiile Cardiologie blocate. “Soluția propusă de conducerea spitalului vizează crearea unei linii de gardă suplimentare pentru Secția Cardilogie, între orele 13 – 08, care să asigure consultații de urgență. Linia a II-a de gardă va fi asigurată în princila de medicii rezidenți, coordonați de medicul de gardă. Astfel, bolvanii internați în Secția Cardilogie vor avea asigurată îngrijirea în cursul după amiezii și al nopții, iar pacienții care se prezintă la Urgențe cu probleme cardiace vor avea parte de promptitudine pentru tratament de specialitate“, anunță reprezentanții CJ Sibiu.

Noua linie de gardă va fi înființată de la 1 aprilie. Tot de la acea dată, va fi înființată cu o jumătate de normă și o linie de gardă în cadrul specialității Boli Infecțioase. În prezent, această jumătate de normă este asigurată de medicii secției de Boli Infecțioase din cadrul Pediatriei. Iar cum aceștia nu pot părăsi gărzile din sediul de pe str. Transilvaniei, pacienții adulți de la Județean trebuie transferați de fiecare dată cu ambulanțele până la secția de Copii pe str. Transilvaniei.

Secțiile și compartimentele din cadrul Spitalului Județean unde au fost înființate noi posturi Sursa: Comunicat CJ Sibiu

Secția A.T.I. cu cu 15 posturi de asistent medical și 5 posturi de infirmieră. Aceste posturi vor asigura asistența medicală pentru un salon de ATI nou creat în cadrul Secției Clinice ORL, precum și pentru 5 paturi de ATI care vor fi înființate în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie. În acest fel va fi degajată activitatea medicală a secției ATI care se confruntă cu o creștere a incidenței cazurilor grave ce necesită îngrijire în acest sector.

Secția Clinică Hematologie cu 2 posturi de asistent medical, 1 post de registrator medical și 1 post de îngrijitoare, ca urmare a reorganizării secției prin înființarea unui compartiment de internări de zi.

Secția Clinică Reabilitare Medicală I cu un post de brancardier, necesar pentru a asigura transportul la sălile de tratament a pacienților cu dizabilități fizice, în special a celor cu afecțiuni neurologice, și un post de registrator medical având în vedere creșterea numărului de pacienți, precum și necesitatea raportării electronice la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, zilnic, a fiecărei proceduri medicale, prin validarea cardului de sănătate.

Secția Reabilitare Medicală II (care funcționează în incinta Spitalului de Psihiatrie) cu 4 posturi de asistent medical, 2 posturi de kinetoterapeut și 1 post de brancardier.

Secția Clinică Medicina Internă I cu un post de îngrijitoare.

Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie cu un post de kinetoterapeut, având în vedere necesitatea acordării îngrijirilor, imediat postoperator, pacienților internați în această secție.

Secția Neonatologie cu un post de registrator medical, în prezent fiind angajat un singur registrator medical, care nu poate asigura activitatea atât pentru Secția Neonatologie cât și pentru Compartimentul TI Neonatologie și pentru spitalizarea de zi.

Secția Clinică Oncologie cu un post de brancardier.

Compartimentul de Nefrologie cu un post de asistent medical, un post de îngrijitoare și un post de brancardier.

Compartimentul TI Neurologie cu un post de asistent medical și un post de brancardier

Compartimentul medici rezidenți, cu 14 posturi de medic rezident anul I, deoarece au fost confirmați prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1393/2017 un număr de 87 de medici rezidenți pentru pregătire în spital și doar 73 de medici rezidenți au finalizat pregătirea în rezidențiat

Compartimentul Chirurgie Orală și maxilo-facială cu un post de îngrijitoare, urmare schimbării locației compartimentului.

Centrul de Hemodializă cu 2 posturi de asistent medical, dat fiind faptul că numărul pacienților dializați zilnic a crescut de la 6 la 16 pacienți.

Farmacia nr. 1 cu un post de îngrijitoare, care va asigura curățenia modulului de dizolvare centralizată citostatice.

Serviciul statistică medicală cu 0,5 post de registrator medical, pentru a întregi postul cu jumătate de normă existent, necesar pentru a asigura desfășurarea activității în Compartimentul clinic diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Ambulatoriul de Stomatologie cu 0,5 post de medic primar pentru cabinetul de endodonție și cu 0,5 post de medic primar pentru cabinetul de parodontologie, pentru integrarea clinică a două cadre didactice universitare care asigură pregătirea medicilor rezidenți în aceste specialități.

De asemenea, s-a mai aprobat transformarea şi redistribuirea următoarelor posturi vacante existente în statul de funcții aprobat: transformarea postului vacant de îngrijitoare din cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală I în post de brancardier și redistribuirea postului vacant de medic primar din cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală I în cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală II

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

un biet pacient

Acum 4 ani

Si care sunt medicii care pregatesc medici rezidenti pt. specialitatea parodontologie?
Raspunde

nobody like everybody

Acum 4 ani

Degeaba! Romanilor Le arde de duca. Vor UK, Deutschland, Emiratele Arabe , chestii de-astea pentru " construirea unei cariere " in domeniul medical " Posturile trebuie advertise-uite in Albania, Ukraina, Mongolia, de acolo se vor gasi doritori sa le ocupe, pai nu ? Aici doctorii vor sa plece " dincolo " . Ce grija de pacient? Ce juramantul lui Hipocrate? Ce vocatie? Ce daruire? BANII , asta cauta tanara generatie de medici si ceIlalti din sistemul medical. Sa nu va aud cu ipocrizii ca ma supar pe voi ! Doctorii si ceilalti din personalul sanitar care sunt aici si lucreaza de se spetesc de-adevaratelea, sunt multi trebuie sa re cunosteam, sunt aici pentru ca acum 15-20 de ani cand au absolvit studiile nu puteau s-o roiasca in strainatate ca nu le recunosteau aia nici calificarea nici dreptul la munca ca asa erau vremurile. Exista medici buni, cu certa daruire si vocatie, dar, arata-mi unul care nu s-ar duce maine in New Zealand (unde by the way un medic specialist I a 28000 de dolari pe luna !! ) asta daca nu ar avea deja 40'j de ani trecuti, 2 copii si casa luata in Selimbar si rate la Passat. . Bai ! Societatea omeneasca contemporana, de oriunde, e indobitocita de bani, multi, cat mai multi, rest e bla-bla.
Raspunde

MEDIC REZIDENT

Acum 4 ani

Daca ati urmarit ultimele trei anunturi de posturi scoase la concurs pentru spitalul judetean Sibiu o sa vezi ca nu vor sa angajeze medici (0 posturi) ci doar infirmiere si brancardieri, pe ici pe colo cate o asistenta ca na, mai sunt cateva pleceate din sistem (de personalul care a plecat din sistem nu auzi vorbind sa faci diferentele ) . O sa vedem cand vine iar decretul, ca doar la doi plecati mai aducem unul (lipsa bani) ! Un sistem idiot care nu are nici un pic de studiu pentru a face diferenta intre un spital JUDETEAN, (fara un RMN- ca nu stiu unde sa il monteze :)) ) si alte spitale din Municipii mai mici si poate mult mai dotate ! Sa privatizeze domnule ca tot aceasi doctori vor fi si dincolo, dar macar privatii ofera conditii !!! Pacat de medicii care se chinuie cu anii pierduti pe banci si facand pe secretara (10-15 ani) pana ajung sa profeseze in alte tari ca Romania nu are planuri pentru ei in tara asta !!! Nimeni nu stie ce va face un medic rezident cand gata rezidentiatul !!! Tara de incompetenti fara viziune !!!
Raspunde

Mi Rela Si Tea

Acum 4 ani

cabinetul merge prost -- oare ia si medici stomato ologi ? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus