Marţi,
20.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Cum să-ți îngrijești barba. Trei pași mărunți pentru un look modern

Cum să-ți îngrijești barba. Trei pași mărunți pentru un look modern

Cel mai probabil ați observat că raioanele pentru bărbați din supermarket-uri și-au mărit considerabil oferta pentru domni. Dacă până acum câțiva ani nu găseai aici decât spumă de ras, lame, roll-on și after-shave, acum sunt zeci de produse. Pe lângă creme, măști pentru față, soluții pentru cearcăne și alte lucruri de acest gen, un loc aparte, și deloc mic, este dedicat produselor pentru îngrijirea bărbii.

Dacă v-ați decis să vă lăsați barbă, veți descoperi repede că aceasta necesită o îngrijire și dedicație dincolo de simpla schimbare a lamei de ras. Iată câteva sfaturi pentru a supraviețui acestui proces.

Faza 1. Dorința și mâncărimea

Aceasta este probabil cea mai grea perioadă pe care o veți urma. În prima lună de creștere, barba vine la pachet cu o mâncărime care îi poate descuraja pe cei mai puțin horărâți. Partea bună e că mâncărimea dispare destul de repede în mod natural sau cu ajutorul unui ulei pentru barbă.

Tot în perioada de început nerăbdarea îi face pe unii bărboși să înceapă o conturare care de multe ori poate face mai mult rău decât bine fie pe linia de la obraji sau pe ceat de pe gât. Sfatul nostru pentru cei ce încep conturarea de la primele săptămâni ale creșterii este folosirea unei foarfece pentru a avea mai mult control și a risca mai puține fire de păr față de folosirea unui aparat de ras electric.

Tot în această perioadă bărbații fac cunoștință cu primele rutine de îngrijire. Cel mai bine ar fi ca în această perioadă să mergeți la un specialist pentru a vă face primul conturi și pentru a primi primele sfaturi.

27858455_562197140808998_1133106218478051024_n

Faza 2. Începutul

Nu conturați niciodată barba udă. Firele ude au o greutate mai mare și pot părea mai lungi. Înainte de a tăia din fire asigurați-vă că barba e uscată. Foarfeca câștigă teren în fața aparatului de ras. Pentru a minimiza riscurile se recomandă folosirea unei foarfece chiar dacă procesul va cere mai mult timp. Se conturează limita inferioară a conturului pe gât și limita superioară pe obraji. Se conturează mustața. Asta, în situația în care programarea la un bărbier durează prea mult timp și nu mai suportați părul crescut exagerat de mult deasupra buzei.

26231610_543506092678103_1846141438066359682_n

Faza 2. Moș Crăciun

Odată trecuți de barba medie bărbații au o rutină clară stabilită. Tăierea și conturarea bărbii se face cu și mai multă atenție iar produsele de îngrijire ce includ uleiul și balsamul pentru barbă vor avea cele mai vizibile rezultate. Contrar sfaturilor de pe forumuri, se recomandă o spălare regulată a bărbii cu șampon, de preferabil cât mai natural. Ultimele studii arată că spălarea zilnică a părului are efecte pozitive, chiar dacă pe Facebook circulă povești cu marea conspirație mondială de a ne vinde șampoane. Vrei o barbă curată, sănătoasă și plăcut mirositoare? Folosește un șampon.

Uscarea bărbii se poate face cu ajutorul unui prosop sau a unui uscător electric. Pieptănatul și periatul devin de asemenea rutine zilnice și recomandăm folosirea unor ustensile concepute pentru barbă, chiar dacă perie nevestei e la îndemână.

27657664_561669974195048_3266550139444987625_n

Faza 3. Raionul pentru bărbați

Indiferent de stadiul creșterii o barbă poate beneficia în urma folosirii unor produse de calitate. Firește, barba nu se va îndesa nu va căpăta proporții și nici nu va arată ca cea a lui Gandalf, dar va fi cu siguranță mai sănătoasă, hidratată iar pielea va scăpa de mâncărimi sau roșeață. Uleiurile pentru barbă vin la pachet cu sau fără arome și se aplică în profunzime în toată barba și pe pielea feței. Balsamul pentru barbă poate să fie pe bază de ceară sau apă și se aplică pe exteriorul bărbii pentru a controla firele rebele iar barba se modelează cu ajutorul palmelor. Opțional se poate folosi și o ceară pentru mustăți. Firele de păr ale mustății sunt cele mai dure fire de păr din barbă și pot avea nevoie de o ceară sau un balsam dedicat cu o fixare mai puternică.

De asemenea, nu ar strica o nutriție corectă ce include Omega 3, vitamin A, B5 și C, protein din diverse surse etc.

Dacă îți dorești să fii un hipster cu barbă adevărat, atunci ar trebui să știi totul despre  cel mai performant și mai precis aparat de tuns barba cu ghidaj laser din lume, care îți conturează barba în stilul dorit. Aparatul de tuns barba cu ghidaj laser proiectează o linie clară care te ajută să creezi stiluri simetrice, indiferent că îţi creezi un aspect nebărbierit de trei zile sau o barbă completă. Asta dacă ai încinații în materie. Dacă nu, ai o singură soluție: Royals Hair Sibiu.

(ADVERTORIAL)

Comentarii

6 comentarii

Pater Voster

Acum 3 ani

Daca iti lasi barba, e clar ca vrei sa compensezi latura feminina mult prea pronuntata. Luati exemplu valcenii, ati vazut vreunul fara podoaba faciala?
Raspunde

Nea Gigi cu micii

Acum 3 ani

Oare viceprimarul ce preferinte de iubire are?
Raspunde

Mihai

Acum 3 ani

"spumă de raf" ?! iar scrieti cand mancati saorma si nu folositi ambele maini pe tastatura?
Raspunde

Cosmin

Acum 3 ani

Sa fi barbat sa ai vocea pitigaiata si sa iti lasi barba asta inseamna sa fi mafiot.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Doi pureci stau de vorba: -Cum de ai racit in halul asta, pe unde ai hoinarit? -Pai, eu am stat in barba la unu' si era foarte frig. -Bai fraier esti! De ce nu faci ca mine: eu stau tot timpul la cucoane, la caldurica, acoperit, parfumat, etc. Dupa vreo doua-trei zile iar se intalnesc, starea purecului fiind mai grava. -Mai, dar de ce nu mai ascultat?! -Eu te-am ascultat dar tot in barba am ajuns!!
Raspunde

coniac-canoe

Acum 3 ani

Pe mine mă interesează cum să-mi îngrijesc baba.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus