Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

EDU TV, proiectul pentru copiii internați la Spitalul de Psihiatrie, este în sfârșit funcțional

EDU TV, proiectul pentru copiii internați la Spitalul de Psihiatrie, este în sfârșit funcțional

Proiectul care va aduce mici momente de bucurie dar și multe elemente educative copiilor internați la secțiile pediatrice de Recuperare, Psihiatrie și Neurologie de la Spitalul de Psihiatrie Sibiu a fost inagurat oficial. 25 de televizoare au fost amplasate în cele trei secții iar de câteva zile rulează deja desene animate și scurte spoturi educative pentru micuți.

EDU TV, proiectul pentru care Spitalul de Psihiatrie a alergat anul trecut la Maratonul Sibiului, a fost lansat astăzi. Circuitul este funcțional și asigură informare și educație pentru copiii internați în secțiile de Recuperare, Psihiatrie si Neurologie pe perioada spitalizării, precum și scurte momente de bucurie pentru că pot să își urmărească animațiile preferate.

„Target-ul initial a fost de 30.000 de lei și am reușit să ne apropiem, am strâns în jur de 27.000 de lei. Cu bănuții am făcut ceea ce am și promis prin proiectul înscris la maraton, respectiv dotarea celor trei secții de copii de la spital cu televizoare, am cumpărat cabluri, suporturi, am achitat costurile legate de montaj, am cumpărat un calculator, necesar pentru soft-ul care rulează pe toate aceste programe și multe altele”, a spus Sebastian Stroia, managerul Spitalului de Psihiatrie.
edu tv psihiatrie (2)

Prin implementarea acestui proiect, copiii internați aici nu doar că vor avea ocazia să uite pentru moment unde sunt și să beneficieze de puțină relaxare, dar vor și învăța diferite lucruri utile în viața de zi cu zi.

„După cum ați putut să observați, este un proiect dedicat secțiilor de copii. Micuții, știm cu toții, sunt sensibili la tot ceea ce înseamnă stimuli de tot felul, sunt sensibili la suferință poate altfel decât adulții și am considerat că în acest fel putem cumva să le distragem atenția de la ceea ce înseamnă suferință. Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm că acesta este și un proiect educativ. Programele nu sunt doar distractive, ci sunt și diferite spoturi educative în ceea ce privește igiena, disciplina și așa mai departe”, a mai spus managerul.
La inaugurarea circuitului EDU TV a fost prezent și Ciprian Ciocan, din partea Fundației Comunitare Sibiu.
„Ne bucurăm foarte tare să vedem acest gen de proiecte în care întradevăr se scurtează distanța între instituții publice, medii de afaceri și societatea civilă. Ne bucurăm tare mult să vedem că răspunde comunitatea la astfel de cauze, pentru că nu tot timpul cauze ca aceasta sunt neapărat vizibile în comunitate. Sperăm comunitatea să fie mai conștientă de toate problemele care există, indiferent dacă sunt mai mult sau mai puțin plăcute”, a spus Ciprian Ciocan, directorul Fundației Comunitare Sibiu, organizatorul Maratonului Sibiului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus