Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
1°C

Festivalul Peştelui Durabil, parte din Sibiu Regiune Gastronomică Europeană

Festivalul Peştelui Durabil, parte din Sibiu Regiune Gastronomică Europeană

Organizatorii Festivalului Peștelui Durabil, eveniment culinar dedicat meniurilor gătite cu speciile de pește care cresc în apele din România, promit să revină la Sibiu și anul viitor, în cadrul Programului Regiune Gastronomică Europeană 2019.

„La anul, evenimentul se va desfăşura tot la Sibiu”, a anunţat Radu Zărnescu, preşedintele asociaţiei profesionale Euro-Toques România, organizator.
Festivalul Pestelui Durabil preparate (1)

Festivalul Peştelui Durabil va reprezenta în 2019, o atracţie pentru turiştii care vor veni la Sibiu, în anul Regiunii Gastronomice Europene, arată președintele Consiliului Județean Sibiu.

„Mi-aş dori cu acest eveniment să ne fiţi parteneri în programul pe care noi îl avem pentru anul viitor, Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Cred că alăturarea dumneavoastră în acest program ne va ajuta să facem ca acesta să fie de succes. Eu sunt convinsă că, dacă produsele pe care turiştii vor veni în Sibiu să le deguste vor ieşi din mâinile dumeavoastră, îi vor face să revină şi în anul următor şi asta ne dorim din suflet. Sibienii sunt oameni care apreciază gustul bun, apreciază munca dumneavoastră”, a spus Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, prezentă la Festivalul Peştelui Durabil.
Sibiul este primul oraş din România care a primit statutul de Regiune Gastronomică Europeană.

Festivalul Peştelui Durabil a avut loc pentru prima dată la Sibiu, în weekend. Această ediţie a reunit preparate din specii de peşte din Marea Neagră, Delta Dunării, dar şi în zona montană şi lacuri.

 

Foto: Radu Zărnescu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Vorbiti serios sau e o pacaleala venita cu trenu'?PESTE DURABIL?!?Finantat din bani publici?E pestele celebrului Anton?Daca nu,al cui peste e?Pe cind MICU' INDEFORMABIL ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus