Peste 6.500 de credincioși au luat parte aseară la slujba de Înviere, susținută în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Ceremonialul religios a avut loc atât în interiorul Bisericii de lemn din Bezded, cât și în aer liber.
Un loc devenit deja tradițional pentru cei care caută liniște și o atmosferă sacră în noaptea de Înviere, Biserica din lemn din Bezded a fost înconjurată și aseară de câteva mii de credincioși din întreaga țară.
„În Muzeul în aer liber reușim să trăim din nou în mod traditional Învierea Domnului, anul centenarului, al bucuriei, anul în care românul trăiește unit împreună cu Hristos în țara lui, România. Bisericuța noastră din muzeu este o bisericuță de peste 265 de ani, în stil maramureșan. În această seară, și Dumnezeu și-a deschis sufletul către noi și ne-a dat un timp frumos. Ca de obicei, am venit pregătiți cu 500 de pahare cu paști pentru cei care sunt alături de noi în acest moment sacru”, a spus înainte de slujba de Înviere, preotul Rareș Sbera.
Credincioșii s-au rugat pentru liniște sufletească și sănătate.
„E un loc mirific, cu o mare încărcătură emoțională. Tocmai de aceea venim în fiecare an aici. E o atmosferă pe care nu o găsești nicăieri altundeva. Mă rog în noaptea aceasta pentru liniște sufletească, pentru ca familia mea să fie fericită și, bineînțeles, mă rog pentru sănătatea mea și a celor din jur”, a spus o credincioasă.„E al doilea an în care vin cu întreaga familie. Am fost anul trecut pentru prima dată și am fost impresionat de pacea care te învăluie în momentul în care începe slujba la bisericuța aceasta superbă din mijlocul naturii. Pentru familia mea mă rog. Vreau să fie cu toții sănătoși și fericiți”, a adăugat un credincios care a venit cu copilul și soția la slujba de Înviere.
Monument functional în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Biserica din Bezded a fost adusă în Muzeul ASTRA în anul 1990, însă construcția ei este datată în anul 1754. Biserica ilustrează procedeele tehnice utilizate de meşterii populari la edificarea construcţiilor monumentale din lemn. Sistemul construcției este caracterizat prin tehnica de îmbinare a pereţilor din grinzi orizontale, cioplite şi încheiate în cheutoare dreaptă, ale căror capete, ieşite în afară, sunt profilate în trepte. Totodată, Biserica din Bezded oferă posibilitatea ilustrării procedeelor tehnice aplicate la realizarea bolţilor cilindrice din lemn şi a scheletelor de susţinere a turlelor, caracteristice bisericilor transilvănene din lem.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 4378
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Cosmin
Acum 4 ore
Pastor marginas
Acum 4 ore
Pastor marginas
Acum 5 ore
BumBum
Acum 5 ore
Mioara