Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Proiectele maratonului. (11)„Ne pregătim pentru viață”, un proiect pentru copiii defavorizați

Proiectele maratonului. (11)„Ne pregătim pentru viață”, un proiect pentru copiii defavorizați

Copiii din medii sociale dezavantajate au în perioada vacanței de vară o perioadă de stagnare sau chiar regres în învățare, arată reprezentanții Asociației We Help. Lipsa mijloacelor financiare sau slaba implicare a părinților contribuie la situația în care copiii nu au acces la modalități constructive de petrecere a timpului pe perioada verii. Tocmai de aceea, la Maratonul Sibiului din acest an, Asociația We Help va alerga pentru copiii din medii defavorizate și pentru șansa lor la o educație constantă.

Reprezentanții asociației constată în fiecare început de an școlar, cu tristețe, faptul că micuții se întorc la școală cu o parte din competențele școlare și sociale pierdute. Acesta este și motivul pentru care au decis că un proiect important pentru ei ar putea fi o tabără educativă, care să îi pregătească pentru viață din toate punctele de vedere. Asociația nu este însă la prima implicare în maraton. An de an, reprezentanții We Help găsesc proiecte importante pentru viitorul copiilor care provin din familii sărace.

„Am alergat în urmă cu cinci ani prima dată la minunatul eveniment sportiv filantropic Maratonul Internațional Sibiu, pentru proiectul Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!. Acesta a reprezentat primul pas pe care Asociația WE HELP! a dorit să îl realizeze, cu ajutorul celor care au alergat sau ne-au sustinut și anume pentru a deschide un centru de zi care să ajute la reducerea riscului de abandon școlar. Am reușit să strângem suma propusă și am deschis centrul. Acesta funcționează și astăzi, suntem deja la cea de-a doua generație de copii. Am început cu un număr de zece elevi iar în acest moment avem 17 îngerasi de la Școala 10 din Turnișor pe care îi ajutam să nu renunțe la școală”, spune Ioana Pureca Dăncăneț, președintele Asociației We Help.
Proiectul din 2018 a fost creat tot pentru acești copii care au nevoie de o atenție sporită.
„În acest an am scris un proiect tot pentru copiii din programul mai sus menționat. Are o mare importanță, deoarece consider că un copil defavorizat, menținut sănătos și în școală, va fi un adult capabil să deprindă o meserie și să aibă o viață independentă ca adult responsabil și nu un dependent de ajutor social. Ne pregătim pentru viață este un proiect menit să contribuie la menținerea unei bune stări de sănatate, la dezvoltarea abilităților de viață independentă și a motivației copiilor pentru a continua școala”, spune Ioana.
we help maraton

Practic, pe parcursul a patru zile cei 17 copii din programul educativ ,,Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală” vor avea nenumărate oportunități de socializare, precum și suportul material de care au nevoie pentru a depăși problemele cu care se confruntă. Totodată, vor deprinde abilitățile necesare pentru a-și asigura un trai decent în viitor. Activitățile vor avea loc în afara mediului obișnuit de viață al copiilor, astfel încât să poată experimenta și alte moduri de viață.

„Considerăm că organizarea unei tabere educative pentru acești copii poate avea o contribuție considerabilă în vederea actualizării unor cunoștințe și deprinderi, dar le poate crește totodată și stima și încrederea de sine, fiind incluși într-un program dedicat lor. Totodată ne propunem și să le extindem orizontul prin activități care să-i pregătească pentru situații de viață”
Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 25. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 26 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus