Cel de-al doilea training organizat în cadrul programului intensiv KNOWinFOOD va avea loc în perioada 17 aprilie - 24 aprilie 2018 la Sibiu. Studenții selectați vor beneficia de cursuri teoretice și practice susținute de specialiști de renume, atât din țară, cât și din străinătate şi vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu, asigurând în acelaşi timp sustenabilitatea.
În perioada 17 aprilie - 24 aprilie va avea loc cel de-al doilea training organizat în cadrul proiectului KNOWinFOOD la care vor participa 16 studenţi, câte patru de la fiecare universitate, precum şi profesori şi traineri de la instituţiile implicate în proiect. De asemenea un număr de șapte studenti de la IUT Lyon au dorit să participe la activităţile organizate în cadrul Training-ului pe cont propriu, motivati fiind de tematica, workshop-urile si cursurile desfăşurate în cadrul Training-ului.
Cursurile se vor desfășura în laboratoarele Facultăţii de ŞAIAPM precum şi la Solina SA Alba Iulia şi la Amylon S.A. Sibiu. De-a lungul celor nouă zile, studenții vor participa la cursuri interactive, precum și la workshop-uri dedicate creării de alimente inovatoare, resurse umane şi managementul calităţii. Studenții sunt organizați ca patru echipe internaționale și vor fi instruiți să dezvolte alimente inovative pornind de la cele tradiționale și prin utilizarea resurselor durabile. Ei vor rezolva taskuri concrete cerute de către organizații de industrie alimentară, și anume: dezvoltarea unor prototipuri de jeleuri nutraceutice, dropsuri cu compuși cu acțiune bioactivă, iaurt sinbiotic și brânză îmbogățită cu compuși bioactivi.
Prin această abordare, proiectul KNOWinFOOD își propune să reunească educația în învățământul superior și inovarea industrială într-un mediu colaborativ integrat, care va oferi studenților condiții pentru dezvoltarea competențelor și îmbunătățirea abilităților de inovare în domeniul alimentar. Astfel, studenții selectaţi de către universităţile partenere vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu și asigurând sustenabilitatea.
Lectorii programului vor fi atât cadre didactice din instituțiile partenere, cât și reprezentanţi din domeni, invitate să participe la acest proiect, printre care: Conf.univ.dr.ing. Ion Dan Mironescu – Coordonator proiect, Conf.univ.dr.ing. Cecilia Georgescu - ULBS – Chimie Alimentară, Conf.univ.dr.ing. Monica Mironescu – ULBS - Tehnologia dulciurilor, Lector univ.dr. Mihai Ognean - ULBS – Tehnologia pâinii, Conf.univ.dr. Mihaela Tita – ULBS, Prof.univ.dr.ing. Pascal Dupeux, University “Claude Bernard” Lyon - Ştiinţă Alimentară, Prof.univ.dr. Lila Hartelius, University “Claude Bernard” Lyon - Ştiinţă Alimentară, Prof.univ.dr.ing. Endre Mathe, University of Debrecen – Genetică Nutriţională, Prof.univ.dr.ing. Gerda Diosi, University of Debrecen, Conf.univ.dr. Maria Kaneva University of Food Technology Plovdiv, Conf.univ.dr. Georgi Kostov, University of Food Technology Plovdiv, conf.univ.dr. Petar Nedialkov, University of Food Technology Plovdiv, Oana Piper – Solina SA – Departamentul de Resurse Umane, Georgiana Iacşa – Solina SA – Departamentul de Resurse Umane, Ilie Bîrsan - Amylon S.A. Sibiu.
Deschiderea oficială a celui de-al doilea training din cadrul programului intensiv ”KNOWinFOOD” a avut loc astăzi de la ora 9:00, la Centrul de Reuniuni Academice al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, str. Banatului, nr. 6.
Proiectul „Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability” este inițiat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Universitatea ”Claude Bernard” Lyon, Franța (prin Institute Universitaire de Technologie); University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria (prin Faculty of Food Technology); University of Debrecen, Ungaria (prin Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management) şi Supremia S.A. Alba-Iulia, România și este finanțat prin programul Erasmus+ KA2 şi se va derula până în anul 2019.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Alba Iulia , Lucian Blaga , Chimie Alimentară , Claude Bernard , Cecilia Georgescu , Food Technology Plovdiv , Food Sciences Processes , Endre Mathe , Environmental Management , Mihai Ognean , Genetică Nutriţională , Georgi Kostov , Resurse Umane Ion Tincă , Georgiana Iacşa , Gerda Diosi , Ilie Bîrsan , Institute Universitaire , Ion Dan Mironescu , Lila Hartelius , Maria Kaneva University , Mihaela Tita , Monica Mironescu , Oana Piper , Pascal Dupeux , Petar Nedialkov , Reuniuni Academice , Ştiinţă Alimentară
Vizualizari: 977
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Adi Gliga
Acum 6 ore
Calitate nu cantitate
Acum 7 ore
Pastor Marginas
Acum 7 ore
Nemo
Acum 7 ore
Ion Iliescu