Duminică,
16.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Parteneriat cvadripartit pentru un defibrilator la Sala Transilvania: “nu prețul e un impediment“

Parteneriat cvadripartit pentru un defibrilator la Sala Transilvania: “nu prețul e un impediment“

Reprezentanții FC Interstar au decis să pună la dispoziția Sălii Transilvania un defibrilator semiautomat, pentru nedoritele situații în care este nevoie de un astfel de aparat. Pentru primirea defibrilatorului va fi semnat un parteneriat între patru părți.

Consilierii județeni ai Sibiului vor adoptat în cursul acestei săptămâni un proiect de hotărâre referitor la “încheierea Acordului de parteneriat între Județul Sibiu, Serviciul Public Sala Transilvania, Asociația Sportivă de Fotbal Club Interstar și Serviciul de ambulanță județean Sibiu“. Acordul de parteneriat are drept scop “realizarea obiectivului «Crearea accesului la un defibrilator extern semiautomat pentru cazurile critice înregistrate la Sala Transilvania»“.

În fapt, este vorba de intenția reprezentanților FC Interstar de a da în grija Sălii Transilvania, cu titlu gratuit, un defibrilator. Reprezentanții Ambulanței vor fi cei care vor instrui angajați ai Sălii Transilvania să folosească un astfel de aparat care se utilizează în caz de stop cardiorespirator. “Acest obiectiv medical se adresează atât sportivilor care utilizează Sala Transilvania, cât și cetățenilor din județul Sibiu prezenți în incinta sau în imediata proximitate a Sălii Transilvania“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre pregătit consilierilor județeni.

Reprezentanții FC Interstar spun că demersul lor se dorește a fi un exemplu, deoarece astfel de aparate ar trebui instalate în cât mai multe instituții în care se desfășoară activități sportive. “Punem acest aparat la dispoziția sportului, a fotbalului – pentru că și fotbalul se practică în Sala Transilvania. Și am dori să fie un început în dotarea tuturor sălilor de sport și nu numai cu astfel de aparate. Nu prețul este un impediment în a dota toate sălile cu astfel de aparate care costă cel mult 1.000 de euro. Dar e vorba că ar trebui să fim mai pro-activi, să căutăm a preveni cât se mai mult, nu să așteptăm să se petreacă vreo nenorocire“, spune Caius Băra, din partea Asociației Fotbal Club Interstar.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Smokin

Acum 3 ani

E nevoie de defibrilator... mai ales daca face careva infarct de la fumul barului din incinta salii transilvania.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus