Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

VIDEO - Protest în fața CJ. ”Copiii noștri nu mănâncă peste 5 ani, mănâncă acum”

VIDEO - Protest în fața CJ. ”Copiii noștri nu mănâncă peste 5 ani, mănâncă acum”

Zeci de angajați ai centrelor de adulți din structurile DGASPC Sibiu au venit, din tot județul, pentru a-și cere sporurile în fața CJ Sibiu.

Infirmierele, îngrijitoarele și asistentele medicale sunt foarte nemulțumite că nu-și mai primesc sporurile, cuprinse între 50 și 75 la sută, unele dintre ele chiar câștigate în instanță și rămase să fie puse în aplicare.

”Copiii noștri nu mănâncă peste 5 ani, mănâncă acum”, a spus una dintre femeile nemulțumite de faptul că hotărârile judecătorești nu sunt puse în aplicare.
Întâmplarea face că exact în momentul în care femeile nemulțumite se adunau în fața Consiliului Județean s-au întâlnit cu Laura Vîlsan, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, care mergea la ședința lunară a Consiliului Județean.

Protest salariati centre DGASPC (6)

”Nu facem circ aici, ne vede presa”, a spus aceasta inițial, ușor iritată de prezența protestatarelor. După care și-a făcut timp și le-a ascultat nemulțumirile, ba chiar le-a poftit în incinta CJ Sibiu și s-a angajat să prezinte doleanțele lor președintei Daniela Cîmpean.

Când angajatele nemulțumite au adus vorba despre bani, Laura Vîlsan a încercat să le liniștească:

”Să știți că acesta este purul și crudul adevăr: Nu sunt bani!”, a spus Laura Vîlsan.

”Numai pentru noi nu sunt bani”, a replicat o femeie furioasă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

mama leone

Acum 5 ani

In fotografie e distinsa doamna Laura Vaslan?
Raspunde

Un oarecare

Acum 5 ani

Doresc tuturor din Cj să lucreze o singură zi în centrul din râul vadului cu 2000 lei lunar si apoi mai vorbim! Dacă 50℅ la 2000 de lei vi se pare mult insena ca nu ați vizitat centrele dgaspc. Cj ul nu mai are bani..cred si eu salariu lunar 1 (unul) medic 15.000, la care mai pui ceva sporuri.....clar că nu mai sunt bani pt amărâții din dgaspc!
Raspunde

Popescu

Acum 5 ani

O să mai auzim mult și bine refrenul "Nu sunt bani". Hehe
Raspunde

Jack

Acum 5 ani

Eu cred ca Vîlsan a creat protestul.
Raspunde

Un oarecare

Acum 5 ani

Din ce bani sunt finanțate centrele dgaspc? Legea spune că din cota TVA alocată autorităților locale. Atunci Dna Vâlsan sau Câmpeanu cum de nu sunt bani? Sau centrele sunt bune numai să urce baza de calcul pt cei 30% specificați în legea 153/2017 pt ordonatorul principal de credite...?
Raspunde

Un oarecare

Acum 5 ani

Îmi cer scuze distinselor doamne Vâlsan si Câmpeanu. Legea spune că autoritățile pot cere si obține maxim 90℅ din cheltuielile de funcționare ale centrelor din cota defalcata de TVA. Deci maxim 90% . ..oare cât a cerut Dna Vâlsan, sau prea măririi șefi de centre care se zbat pt bunăstarea socială... minimă a angajaților?
Raspunde

McD

Acum 5 ani

..nu mai merge afacerea cu certificate false de handicapati?...s-a sters totul cu buretele, s-au gasit vinovatii?...normal tot cei mici sunt de vina, nu capii care si-au tras foloasele....
Raspunde

O persoana care se si informeaza

Acum 5 ani

Pai la cum a venit la sedinta CJ cum sa ceara! Nu poate obtine profit din asta!
Raspunde

Barsu Alex

Acum 5 ani

Doamne fereste-ne ca-i plin de dintracestea ca pitipoanca asta . Sta tantosa cu ochelarii de soare si le spune " ...asa zice legea , ca buletinele de expertizare sunt valabile , dar eu cred ca ar trebui ....." ..esti idioata ? Tu te pui deasupra legii ? Ne doare-n cur de ce crezi tu ! Unde-i lege nu-i tocmeala ! Inteles ? Nu sunt bani ?! Pai Boc v-a mai spus asta acum cativa ani chiar cu riscul pierderii alegerilor . Nu sunt bani ?! Pai spune-i si lui liviu si olgutei ...da' sa nu fie bani pentru nimeni atunci ...
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 5 ani

Doamna din mijloc este exemplul elocvent al succesului in cariera, seriozitatii, parcurgerii etapelor profesionale, al competentei si calitatilor de leader, tipice sibienilor care ocupa posturi de conducere in administratie. E soata vreunui benzinar?
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

...sigur multe persoane din cei ce protestează au votat PSD pt acele promisiuni sau alte minciuni.Sa nu mai iasa la proteste sa se plângă.. tot din cauza lor suntem unde suntem.
Raspunde

cititor 13

Acum 5 ani

hopa....a aparut Laura Valsan........toata lumea stie cine e...... si cum a ajuns.....
Raspunde

dan

Acum 5 ani

Dar pentru indivizii din CJ si celelalte directii sunt bani ? Asta e intrebarea, fiindca intotdeauna pentru cei mici nu sunt bani..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus