Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Cursa de Rățuște pe Cibin: Fotbaliștii de la FC Hermannstadt și pescarii din AJVPS se alătură

Cursa de Rățuște pe Cibin: Fotbaliștii de la FC Hermannstadt și pescarii din AJVPS se alătură

Rotaract Club Sibiu organizează în acest sfârșit de săptămâna Cursa de Rățuște, cea mai distractivă întrecere caritabilă.

Fondurile strânse din înscrierile în cursă vor fi direcționate spre Secția de Prematuri a Spitalului Clinic Județean Sibiu, oferind astfel, o șansă la viață copiilor născuți prematur.

“Ne bucurăm tare mult să organizăm acest eveniment distractiv, dar și mai important de atât, caritabil. Așadar, dorim ca întreaga comunitate sibiană să ne fie alături la această cauză nobilă, ajutând astfel acești copilași drăgălași, dar fragili, ei fiind născuți prematur. Doresc să mulțumesc, în numele Rotaract Club Sibiu, instituțiilor publice, sponsorilor și partenerilor noștri și de asemenea comunității sibiene pentru deschidere și implicare.” – a declarat  Paul Văcaru, președintele Rotaract Club Sibiu.
Cursa de Rățuște va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, ora 12:00, pe râul Cibin, între Podul Neculce și Podul Pieței Cibin. Înscrierile se fac pe site-ul: www.rotaractsibiu.ro.

Participarea cu o rățușcă în concurs se realizează cu o donație de 10 lei, iar rățușca câștigătoare e premiată de VISMA, sponsorul principal al evenimentului, cu 2.000 lei.

“Ne bucură faptul că tinerii de la Rotaract sunt alături de prematurii noștri. E un lucru puțin știut faptul că îngrijirea prematurilor costă. Viața prematurilor depinde nu numai de profesionalismul oamenilor care îi îngrijesc, de medicamente, de laptele matern ci, de foarte multe ori, de aparate. Iar aparatele îmbătrânesc, se strică, apar mereu altele mai noi, mai performante, mai sigure. Dacă terapia intensivă neonatală a mai primit ceva aparate de la stat, secția de prematuri nu a beneficiat de aceiași atenție. Majoritatea incubatoarelor de aici au venit prin donații după revoluție, iar restul aparatelor existente - incubatoare, monitoare, pompe de perfuzie - au fost achiziționate prin eforturile întregului colectiv, prin proiectele Asociației Baby Care Sibiu. Iar nevoia de aparate este continuă. Așa că, inițiativa Rotaract este încă unul din proiectele care vor ajuta ca prematurii noștri să fie mai bine îngrijiți, să aibă un început mai ușor în viață.

Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este una regională, de nivel III ceea ce înseamnă că îngrijim prematuri și nou-născuți de orice vârstă de gestație, cu orice afecțiune medicală. Teritoriul  arondat nouă prin legislația privind regionalizarea asistenței materno-infantile cuprinde județele Sibiu și Alba, dar primim foarte mulți pacienți din județul Vâlcea și, datorită insuficienței paturilor de terapie intensivă neonatală din România, atunci când alte maternități regionale nu mai au locuri primim copii și din alte judee. Așa se face că am îngrijit copii din Slatina, Pitești, Tg. Jiu, Bistrița, Sfântu Gheorghe, Deva, etc.Îngrijim anual în jur de 400 de prematuri din care în jur de 100 vin din afara județului Sibiu.
Așa cum spuneam, de câțiva ani, Asociația Baby Care și-a propus să înlocuiască toate incubatoarele vechi din secție. Dar mai e nevoie și de pulsoximetre, de infuzomate, de lămpi de fototerapie. Încet, încet sperăm să modernizăm complet secția de prematuri pentru că ne dorim ca fiecare copil care se naște în maternitatea noastră să primească îngrijiri moderne, să nu simtă vreo diferență între maternitatea noastră și cele din Europa de Vest. Am avut și avem în continuare sprijinul comunității sibiene, și nu numai, și dorim să mulțumim încă o dată tuturor celor care ne-au ajutat și ne ajută, inclusiv tinerilor entuziaști de la Rotaract, pe care ni-i dorim prieteni și în anii care urmează.” – a declarat doamna dr. Maria Livia Ognean, președintele asociației Baby Care Sibiu.

Evenimentul este susținut și de fotbaliștii FC Hermannstadt:

Susținere arată și pescarii sibieni din AJVPS, care fac eforturi pentru a sprijini organizatoric evenimentul.

Eveniment susținut de: Visma, Redal Events, ODU, Boromir, Feleacul, pefoc.ro, Marquardt, New Concept Living, Consilo, ConsPro, Rotary Club Sibiu, Interact Club Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Apele Române, Eben, Baby Care Sibiu, Print Sibiu și Radio Impuls.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

lacrimi si durere pentru ziaristica în cădere.

Acum 6 ani

Plasticele sunt o ameninţare serioasă pentru oceane deoarece se degradează foarte lent şi poluează apele o lungă perioadă de timp. În plus, poluarea cu plastice are un impact dovedit asupra sănătăţii animalelor marine deoarece acestea, inclusiv zooplanctonul, le confundă cu hrana. Cercetătorii se tem că există şi un impact asupra sănătăţii omului. DACĂ NU E SECRET, PUTEM AFLA CUM SE VOR ADUNA ACELE BUCATI DE PLASTIC DIN CIBIN CA SA NU SE DUCA IN OLT, IN DUNARE, ETC ?
Raspunde

Alexandra

Acum 6 ani

Buna ziua! Va multumim pentru implicare si interes. Proiectul "Cursa de Ratuste" este un proiect ce se desfasoara la nivel national de catre Cluburi Rotaract din Bucuresti, Timisoara, Cluj iar datorita implicatiilor cu bataie lunga, din mai multe puncte de vedere avem pasi pe care ii urmam cu rigurozitate. Pentru partea de colectare a ratustelor, la finish, avem un sistem de prindere, gandit si realizat de un Inginer specializat, care este secundat si de o plasa de strangere, pe care o avem asigurata de colaboratorii nostrii. Suntem de aceeasi opinie ca si a dumneavoastra, ca mediul inconjurator trebuie protejat si facem tot ce ne sta in putere sa indeplinim acest lucru. Nu ne dorim sa ajutam pe o parte si sa stricam pe alta parte. Va asteptam maine, la start! :) Echipa Rotaract Sibiu
Raspunde

Fabian Apolzan

Acum 6 ani

Organizatia Sibiu a PSD va cumpara 100 de ratuste, desi vor fi zeci de ratuste #rezistente care sa nu le lase sa ajunga la final!
Raspunde

!

Acum 6 ani

Lasa tromboanele, pstisti arunca doar peturi in cibin, #rezistente de vreo 200 de ani, cu ratuste se joaca in cada daca se mai intorc din bucale si cioarele nu lea sutit mobilarul.........
Raspunde

A.

Acum 6 ani

Mai bine te opreai dupa cuvantul "ratuste", dar tu a trebuit sa continui ca sa-ti dovedesti caracterul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus