Miercuri,
07.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, răspunde PSD: “ de data asta, chiar ați sărit gardul!“

Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, răspunde PSD: “ de data asta, chiar ați sărit gardul!“

Motivele invocate de social-democrații sibieni pentru a cere demisia Danielei Cîmpean sunt considerate cel puțin nepotrivite, de către aceasta: greve există acum în toată țara, nu doar la Aeroport, iar până și gardul Casei Albe este sărit de curioși, darmite gardul Aeroportului, exemplifică Daniela Cîmpean.

Greva de la Aeroport și faptul că două persoane au sărit gardul cu intenția de a se apropia de un avion au stat la baza cererii formulată de PSD Sibiu de demitere a Danielei Cîmpean, președinta Consiliului Județean. Aceasta ridiculizează solicitarea publică a social-democraților, comparând situația de la Sibiu cu cea de la nivel național, în ceea ce privește mișcările sindicale. “PSD consideră că ar trebui să demisionez pentru că la aeroportul Sibiu a fost o grevă de avertisment (între timp rezolvată de conducerea întreprinderii) ceea ce ar indica...grava mea incompetență managerială. Dacă eu ar trebui să demisionez pentru o grevă de avertisment la aeroport, oare pentru bulversarea sistemului de pensii, a sistemului de salarizare în domeniu public, sau a mediului de afaceri prin intermediul sutelor de modificări la Codul Fiscal, cine ar trebui să demisioneze?“, susține Daniela Cîmpean într-un comunicat remis redacției Turnu Sfatului. Ea amintește și de situația angajaților din sistemul de sănătate sibian, în cadrul căruia 40% din personal ar avea salariile scăzute în urma modificărilor fiscale.

“Îmi fac din nou datoria colegială și îi informez încă o dată pe colegii din PSD că faptul că am fost aleasă președintă a Consiliului Județean nu m-a transformat nici în atotștiutoare, nici în conducător suprem, după modelul lui Nicolae Ceaușescu sau al lui Liviu Dragnea și, cu atât mai puțin, în “manager” a tot ce mișcă în județ“, Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu

În ceea ce privește situația de acum o lună de la Aeroportul sibian, cea generată de două persoane care au sărit gardul, Daniela Cîmpean susține că nu reușește să facă legătura între acest incident și demisia ei. În acest sens, ea îi răspunde președintelui PSD Sibiu, Bogdan Trif, cu situația Casei Albe. “Dacă ar căuta pe Google de exemplu, ar afla că gardul Casei Albe, de departe una dintre cele mai păzite incinte din lume, este destul de frecvent sărit, sunt zeci de astfel de incidente de securitate în ultimele decenii și– cine știe?- dacă află de acum și PSD de ele, cu mare întârziere ca și în cazul incidentului de la aeroport, poate vor cere demisia retroactivă a președinților SUA de la acea vreme, pentru..... «incompetență managerial㻓, mai arată Daniela Cîmpean. Ea consideră că valul de știri generat ca urmare a relatării situației de la Aeroport a dăunat imaginii Sibiului.

Redăm mai jos, integral, comunicatul Danielei Cîmpean

PSD și săritul peste gard

În zilele în care s-au strâns zeci de mii de semnături pentru o posibilă grevă în sănătate, președintele PSD Sibiu și ministru în Guvernul PSD-ALDE, dl. Bogdan Trif, a marcat încă un moment important din istoria PSD Sibiu: a cerut din nou demisia președintei Consiliului Județean.

PSD consideră că ar trebui să demisionez pentru că la aeroportul Sibiu a fost o grevă de avertisment (între timp rezolvată de conducerea întreprinderii) ceea ce ar indica...grava mea incompetență managerială. Dacă eu ar trebui să demisionez pentru o grevă de avertisment la aeroport, oare pentru bulversarea sistemului de pensii, a sistemului de salarizare în domeniu public, sau a mediului de afaceri prin intermediul sutelor de modificări la Codul Fiscal, cine ar trebui să demisioneze? Dar pentru scăderea salariilor a peste 40% din angajații sibieni, „respectați” de către PSD și care lucrează în sănătate în județul Sibiu, pentru protestele de stradă cu sute de mii de participanți sau pentru grevele și protestele repetate ale sutelor de mii de români ignorați de guvernanți, cine ar trebui să demisioneze?

După părerea președintelui PSD Sibiu ar trebui apoi să demisionez pentru că două persoane au sărit gardul la aeroport, „ceea ce îi pune în pericol pe sibieni”. Personal nu mi-e clar care este legătura logică pe care președintele PSD Sibiu o face între săritul gardului în curtea aeroportului și demisia președintelui Consiliului Județean. Dacă ar căuta pe Google de exemplu, ar afla că gardul Casei Albe, de departe una dintre cele mai păzite incinte din lume, este destul de frecvent sărit, sunt zeci de astfel de incidente de securitate în ultimele decenii și– cine știe?- dacă află de acum și PSD de ele, cu mare întârziere ca și în cazul incidentului de la aeroport, poate vor cere demisia retroactivă a președinților SUA de la acea vreme, pentru..... „incompetență managerială.”

Îmi fac din nou datoria colegială și îi informez încă o dată pe colegii din PSD că faptul că am fost aleasă președintă a Consiliului Județean nu m-a transformat nici în atotștiutoare, nici în conducător suprem, după modelul lui Nicolae Ceaușescu sau al lui Liviu Dragnea și, cu atât mai puțin, în “manager” a tot ce mișcă în județ. Nu am avut, nu am și nu voi avea nici o atribuție managerială în legătură cu activitatea operațională a aeroportului Sibiu. Întreprinderea publică are propria conducere și management independent, angajat pe bază de contract.

În final îmi exprim regretul că dl Trif a aflat abia după o lună de acest incident, raportat de către conducerea aeroportului de îndată celor în drept. Cu adevărat regretabil este însă faptul că incidentul a devenit subiect de „atenționare” în Colegiul Prefectural, la o lună după ce s-a petrecut, deși a fost catalogat ca fiind „incident minor” chiar de către doamna prefect Adela Maria Muntean.

Relatarea în presa locală sau națională a întâmplării, cu titluri reflectând mai mult sau mai puțin realitatea, au creat un val de imagine negativă la adresa Sibiului, datorat mai degrabă unor interese politicianiste decât interesului comun al sibienilor.

Incidentul rămâne desigur regretabil, însă cred că cei care au creat acest val de atenție negativă pentru Sibiu merită să se gândească mai bine la misiunea publică și politică pe care o au și la interesul sibienilor.

Iată de ce cred, stimați colegi din PSD Sibiu, că de data asta, chiar ați sărit gardul!“

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sibian

Acum 4 ani

Felicitări Doamna Cîmpean Constat că sunteți o persoană care incomodează suflarea roșie ; va recomand sa nu ii mai băgați în seamă pe acești slujitori ai incompetenței și puturoșeniei pesediste. Acești oportuniști nu trebuie sa se bucure de nici o atenție !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

a;lexandru graur

Acum 4 ani

Stimata doamna unde ati auzit expresia a sari gardul?Poate a sari calul, in cazul de fata, sau a sari parleazul , o expresie care n-are legatura cu ce va cer pesedistii...
Raspunde

Laie

Acum 4 ani

Mare e gradina lui dumnezeu dar multi nebuni/prosti, au sarit gardul- vorba din popor....
Raspunde

@ graur

Acum 4 ani

Că să înțelegi ce a vrut să zică Cîmpean trebuie sa ai o inteligență peste nivelul celei pesediste; jocul de cuvinte folosit a creat confuzie singurului vostru neuron roșu .
Raspunde

Titi pesedistul

Acum 4 ani

Dna Câmpean, trebuie sa înțelegeți faptul ca este necesar de urgenta sa faceți loc în fruntea CJ a doamnei ADELAIDA FULEA. Ea este cea mai potrivita sa tina în mana hamurile județului. Avocat și ea, bun profesionist, manager de excepție, chiar dacă este psd ista de 2 ani, e fina lui NELU CINDREA și asa cum știți ai noștri pleacă, ai noștri vin. Ne stați în cale!!! În rest felicitări pentru tot ce faceți în fruntea județului! Un comentariu de mare valoare la tot ce a scris dragul nostru președinte, dl. BOGDAN LIVIU TRIF, zis în rândurile colegilor micul DRAGNEA. CU ADEVĂRAT MIC!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus