Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Reacțiile PSD-iștilor la cererea președintelui de demitere a premierului Dăncilă. ”Iohannis a intrat în campanie electorală”

Reacțiile PSD-iștilor la cererea președintelui de demitere a premierului Dăncilă. ”Iohannis a intrat în campanie electorală”

Preşedintele Comisiei speciale care a modificat legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat, referitor la cererea preşedintelui de demisie a premierului, că şeful statului a intrat în campanie electorală şi că acesta e supărat de succesul vizitei Vioricăi Dăncilă în Israel. "Avem un Guvern care are o legitimitate acordată de către Parlament şi avem un cetăţean supărat care a intrat în campanie. Preşedintele să citească Constituţia. Cine face astfel de afirmaţii să citească Constituţia pentru că, repet, încrederea o dă Parlamentul. (...) Preşedintele e deranjat de succesul vizitei premierului în Israel", a declarat Florin Iordache, la Digi 24.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea (PSD), a declarat că ”cererea unei demisii este doar un act de propagandă”, deoarece demisia e un act unilateral, şi a întrebat ce s-ar întâmpla dacă premierul i-ar cere demisia şefului statului. ”Eu demult, de mulţi ani, am explicat faptul că cererea unei demisii este doar un act de propagandă, de campanie, pentru că demisia este un act unilateral şi ţi-o dai dacă vrei, dacă ai chef. Deci nu are niciun efect solicitarea de demisie”, a declarat pentru Mediafax preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea (PSD).

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că retrage sprijinul politic premierului Viorica Dăncilă şi cere public demisia acesteia din funcţia de şef al Executivului. Afirmaţiile vin în contextul în care şeful statului trebuia să se întâlnească la Cotroceni cu prim-ministrul pentru a discuta despre situaţia mutării ambasadei României din Israel, un demers în care preşedintele a susţinut că nu a fost consultat în prealabil de Dăncilă sau de liderii PSD. Premierul a contramandat întrevederea cu Klaus Iohannis care trebuia să aibă loc vineri la ora 11.00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

zzz

Acum 5 ani

succesul unei vizite pe persoana fizica e fix pix alta intrebare
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alexandra Puiuc

Acum 5 ani

Dati-va urgent demisia!!! USR trebuie sa intre la guvernare! Nu conteaza ca nu ii voteaza nimeni, nu mai trebuie sa ne incurcam in detalii de-astea bolsevice!!!
Raspunde

pesedist

Acum 5 ani

am observat bine sau doar mise pare mie prea maritul, slavitul ... domnul dragnea se crede presedintele acestei tari, prim ministru, ministrul al fiecarui minister sau oricare alta functie de conducere importanta pentru aceasta tara ??? nimeni nu face nimic acolo la conducere fara sal intrebe pe domn dragnea. fiecare cu functia lui, stati jos...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alexandra Puiuc

Acum 5 ani

Bineinteles ca se crede, ca se bucura de niste voturi! Dar in curand vom elimina si problema asta, asteptati sa ajungem la putere si nu va vom dezamagi!
Raspunde

Cititescu

Acum 5 ani

Doamna Dancila este cel mai bun produs politic al PSD, cel mai reprezentativ, cel mai potrivit pentru functia de prim ministru... asa cum a stabilit domnul Dragnea, marele conducator.
Raspunde

sica

Acum 5 ani

Esti ironic ori esti ....
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Hotii au reprezentare parlamentara, prostii de ce nu ar avea reprezentare guvernamentala ca oameni suntem....
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Care or fi succesurile astea ? Sa-mi zica macar unul , in afara de banii cheltuiti de-amboulea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus