Duminică,
29.05.2022
Acum
0°C

Spitalul Județean și Facultatea de Medicină, premiați la Gala Elitelor Medicale Transilvane

Spitalul Județean și Facultatea de Medicină, premiați la Gala Elitelor Medicale Transilvane

Cel mai important eveniment al primăverii din domeniul sănătății, Gala Elitelor Medicale Transilvane, a avut loc ieri la Cluj Napoca. În cadrul galei, care s-a bucurat de prezența unor invitați de renume din domeniul medical precum și din numeroase domenii conexe sănătății, au fost premiați cei mai performanți medici, farmaciști, asistenți medicali, stomatologi și cele mai valoroase cadre universitare din Transilvania pentru constanţa eforturilor, pentru calitatea cercetării şi pentru devotamentul lor faţă de pacienți. Medicina sibiană, prin cadrele medicale din cadrul SCJU Sibiu și cadrele universitare din cadrul Facultății de Medicină a Universității Lucian Blaga  s-a aflat în prim planul evenimentului, prin premiile obținute.

Prof.univ.dr. Mihaela Cernuşcă Miţariu, Decanul Facultăţii de Medicină din Sibiu și Conf.univ.dr. Radu Chicea, medicul şef al Secţiei Clinice Obstetrică Ginecologie I a SCJU Sibiu, au fost nominalizați la categoria „Management și dezvoltare medicală”, obținând premiul pentru excelenţă în management academic (prof. Cernușcă - Mițariu) respectiv pentru management sanitar (Conf.dr. Radu Chicea).

„Ne bucurăm că suntem la Cluj deoarece pentru noi, pentru Sibiu și pentru toată România, Clujul este un centru de excelență în medicină, un model, locul unde mulți dintre noi ne-am format ca oameni, ca universitari. Mulțumesc profesorilor care ne-au fost mentori, mulțumesc mamei mele, tatălui meu, copiilor și soțului meu și sunt onorată că am primit acest premiu”, a declarat Prof.univ.dr. Mihaela Cernuşcă Miţariu.
Laureat al galei a fost și Prof. Univ. dr. Mircea Mițariu, fondatorul Facultății de Medicină Dentară din Sibiu, care a primit premiul pentru excelență în medicină.

Medicina sibiană s-a aflat în centrul atenției și prin premiile obținute de reprezentați ai altor instituții medicale: Dr. Ilie Barb și Dr. Laura Vălean (Premiul de excelență pentru susținerea sistemului medical românesc) și Conf. Univ. dr. Paul Jurgen Porr (Premiul pentru întreaga activitate medicală).

Pe lista laureaților sibieni s-au regăsit și personalități ale mediului academic: Prof. Univ. dr. Ioan Bondrea, Rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, Prof. univ. dr.  Ioan Marian Țiplic, Prorector ULBS – Programe Academice, Prof. univ. dr. Felicia Gligor și Conf. univ. dr. Bogdan Horațiu Șerb – care au primit premiul pentru contribuția adusă în educația și cercetarea din domeniul medical.

Nu în ultimul rând, la categoria “Formarea tinerilor de azi, a medicilor de mâine” au fost premiați: Prof.univ.dr. Mioara Boncuț, Prorector ULBS – activități studențești, Prof.univ.dr. Constantin Oprean, Daniela Petrovici - Secretar șef ULBS  și Mariana Stan - Secretar șef Facultatea de Medicină Sibiu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost partener și co-organizator al Galei Elitelor Medicale Transilvane –ediția a III – a.  La eveniment au fost prezenți și managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea, Directorul Medical al SCJU Sibiu Conf.univ.dr Florina Popa, Seful serviciului RUNOS, Daniela Man si purtătorul de cuvânt al instituției, Decebal Todăriță.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Adevarul nostru

Acum 4 ani

Gala este o excrocherie fara margini, pe bani multi univ. sibieni, o adunatura de impostori si mediocrii, si-au cumpart diplome pentru peretii din cabinetele lor. Rusine mare pentru clujenii care au patronat asemenea evenimente !
Raspunde

bravo

Acum 4 ani

Bravo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus