Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Direcția Sanitar-Veterinară a sancționat adăpostul de câini de la Avrig

Direcția Sanitar-Veterinară a sancționat adăpostul de câini de la Avrig

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au făcut un control la adăpostul de câini din Avrig, după ce au fost făcute mai multe sesizări în ultimele zile cu privire la modul în care animalele sunt tratate și întreținute acolo. Conform inspectorilor din teren, au fost găsite mai multe abateri. 

Controlul a fost efectuat ieri, 10 mai, în urma unor sesizări înregistrate la DSVSA Sibiu. O echipă de medici veterinari s-a deplasat la adăpostul de câini fără stăpân din Mârșa, aparținând Serviciului de gestionare a domeniului public și privat din cadrul Primăriei Orașului Avrig, unitate înregistrată sanitar veterinar din anul 2014.

„În urma controlului s-au constatat deficiențe în ceea ce privește procedura implementata la nivelul unității, de izolare și anunțare a medicului veterinar ce deține contract de prestări servicii de asistență sanitară–veterinara cu unitatea respectivă, a câinilor fără stăpân cazați în adăpost care prezintă stare de sănătate alterata, în vederea aplicării tratamentului medical adecvat”, se arată în comunicatul de presă al DSVSA Sibiu.

În ceea ce privește adăpostul, acesta este proaspăt recondiționat, boxele de cazare se prezentau într-o stare de întreținere bună din punct de vedere al igienei, iar animalele cazate beneficiau de condiții de bunăstare, hrănire și adăpare corespunzatoare.

În urma deficiențelor constatate, adăpostul a fost sancționat contravențional, conform Hotărârii Guvernului României 984/2005.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus