Luni,
01.06.2020
Ploi Scurte
Acum
10°C

Proiectul noului hotel de patru stele, în consultare publică. ”Poluarea sonoră va fi mult diminuată”

23 Mai 2018 18:09

Proiectul noului hotel de patru stele, în consultare publică. ”Poluarea sonoră va fi mult diminuată”

Planul urbanistic de detaliu al unui viitor hotel cu cel puțin 70 de camere a trecut de etapa consultării publice, anunță reprezentanții Urbanismului din cadrul Primăriei Sibiu. Discuțiile au fost generate de locurile de parcare și potențiala poluare generată de viitoarea funcțiune a noii clădiri.

Proiectul hotelui încadrat în categoria celor de patru stele, cu un număr de camere cuprinse între 70 și 80 a fost lansat de una dintre cele mai importante agenții de turism din România, Karpaten Turism. În cadrul etapei de consultare publică asupra documentației urbanistice propusă, reprezentanții administrației sibiene anunță că au fost trimise adrese tuturor proprietarilor de imobile vecine terenului de pe bulevardul Vasile Milea, nr. 43B, unde se intenționează ridicarea hotelului (la intersecția bulevardului Vasile Milea cu str. Oncești).

Doi dintre vecini au fost singurii care au descris situații neclare referitoare la proiectul viitorului hotel. Unul dintre aceștia a fost nemulțumit de parcarea subterană și de terasa ce ar urma amenajată la ultimul nivel. ”Cu aceste două lucruri nu sunt de acord (o parcare subterană, iar deasupra o terasă), deoarece săpăturile care se vor face pot să afecteze structura de rezistență a clădirii mele (str. Oncești nr. 4), acestea urmând a fi făcute prea aproape de locuința mea. Iar terasa poate să fie amenajată cu mese, ceea ce înseamnă mult zgomot din partea clienților (gălăgie, mizerie și multă muzică), cât și lipsa intimității propriei familii. De asemenea, nu doresc să se facă accesul în această parcare pe lângă poarta de la locuința mea, deoarece va fi multă gălăgie, zgomot și ziua și noaptea”, a scris unul dintre vecini.

plansa hotel milea

Reprezentanții Karpaten Turism au arătat, în răspunsul lor, că – de fapt – ridicarea hotelului va reprezenta un avantaj pentru locuitorii din zonă. ”Actualmente, pe terenul SC Karpaten SRL se află pe graniță o clădire de locuit, locuință care se va demola, iar subsolul extins al hotelului se va cala, de fapt, pe acest contur cu diferența că verticala viitoare va fi în avantajul imobilului de la nr. 4. Din punct de vedere tehnic, construcția nouă a subsolului extins nu va afecta în niciun fel construcția de la nr. 4. Sunt sisteme de construire suficiente – de la săpături manuale cu margini sprijinite, la sisteme de palplanșe etc – și care să excludă vreun pericol pentru vecinătăți. Considerăm că poluarea sonoră va fi mult diminuată prin realizarea hotelului care va fi, de fapt, un ecran între zgomotul permanent la bulevardul Vasile Milea și locuințele de pe strada Oncești. Iar eventuala poluare sonoră generată prin intrarea și ieșirea autoturismelor din parcare nu poate fi mai mare decât cea generată de circulația curentă din zonă, mai ales că majoritar se vor utiliza autocarele care nu intră în parcaj”, au răspuns reprezentanții investitorului.

Cele două variante de parcări

În PUD-ul supus dezbaterii publice, investitorul propunea două variante de parcare, în condițiile în care accesul mașinilor urmează a fi realizat din strada Oncești. Într-o primă variantă, parcările ar urma să fie realizate doar pe latura dinspre strada Oncești: fie nouă locuri de parcare pentru autoturisme fie două pentru autocare. “Se menționează că sistemul de cazare a hotelului va fi prioritar pentru grupuri de turiști care se deplasează cu autocarul și în proporție foarte mică cu autoturisme. Totuși, la proiectarea obiectivului, în cazul în care nu se va lua în considerare specificul deplasării turiștilor cu autocarul se va ține seama de prevederile Regulamentului local de urbanism. Astfel, se pot asigura 18 locuri de parcare în subsol, plus două locuri de parcare în fața hotelului, plus 13 locuri în curte, plus nouă locuri de parcare pe retragerea de trei metri“, scrie în PUD-ul supus dezbaterii autorităților locale. Potrivit acestui document, numărul exact al locurilor de parcare va fi dimensionat în funcție de numărul de camere rezultat în urma proiectării. Vecinii au ridicat semne de întrebare referitoare la prima variantă propusă. ”În ceea ce privește numărul locurilor de parcare propus de beneficiar, cele nouă locuri de parcare în sistem alveolar, paralel cu bordura, nu vor putea fi realizate în fapt atât din cauza diferenței de nivel a terenului aflat în proprietatea SC Karpaten Turism SRL față de carosabil (str. Oncești), precum și din cauza lungimii necesare pentru cele nouă locuri de parcare. Față de cele mai sus menționate, precizăm faptul că seara, pe ambele trotuare, sunt parcate autoturismele locatarilor din blocurile cu zece etaje, din cauza parcajelor insuficiente în zonă”, a scris unul dintre vecini.

În urma acestor sesizări, cei de la Karpaten Turism par a înclina către a doua variantă, în care numărul locurilor de parcare să fie mai mare. ”Problema asigurării locurilor de parcare în incintele proprietate și în raport cu numărul locurilor de cazare este condiție reglementată prin lege și prin Regulamentul local de urbanism al Sibiului și acesta este motivul propunerii unui subsol extins cu această destinație și care deasupra are zonă verde, spre nr. 4, în compensare cu construirea la sol. Aceasta deși specificul SC Karpaten Turism SRL este să asigure transportul turiștilor cu autocarele și care vor parca pentru debarcare la accesul pietonal din bulevardul Vasile Milea”, este răspunsul oferit de reprezentanții investitorului. Aceștia mai arată că terenul va fi adus la nivelul străzii Oncești, pentru a facilita accesul auto.

Cu aceste discuții și răspunsuri, conducerea Direcției de amenajare a teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Sibiu a considerat încheiată procedura de consultare publică. Urmează ca documentația urbanistică a investiției să fie supusă dezbaterii consilierilor locali.

Terenul pe care urmează să fie ridicat acest hotel este unul de 1.323 de mp, în acest moment pe teren fiind ridicată o casă degradată ce urmează a fi demolată. Documentația urbanistică propune un procent de ocupare a terenului de 40% și un coeficient de utilizare a terenului de 1,6. În metri pătrați, construcțiile ar urma să ocupe 529 de mp, asemenea parcărilor și drumului de acces, pentru spații verzi fiind rezervați 265 de mp. Capacitatea maximă a hotelului va fi de aproximativ 140 de persoane, alături de care în hotel vor mai fi aproximativ zece angajați.

Sursa foto: Google Earth

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Don Balon

Acum 7 luni

Daca e vorba de marele tibi ținț totul se rezolva,in fata lui nici cei din primarie nu misca in front.Ala face orice-i trece prin capul ala mare si prost!
Raspunde

C. G.

Acum 7 luni

Cate '' milioane de turiști '' are Sibiul, zilnic???
Raspunde

Brian Loman

Acum 2 ani

Marele vizionar în turism dr. ing. Tiberiu Țînț... Ha ha...
Raspunde

Tudorel Hampu

Acum 2 ani

La milioanele de turisti zilnici pe care ii are Sibiul, se impune imperativ!
Raspunde

Misu

Acum 2 ani

Faceti parcare pe spatiul public, ce va tot "consultati" cu cetatenii ! Hotelul Gold Tulip Ana Tower are parcarea pe spatiul public, intrarea in hotel s-a fucut la limita limitei trotuarului, etc. Policlinica Astra nu are patiu de parcare , precum si multe altele. Mie ca PFA mi s-a mcerut sa am in curte locuri de parcare 2 pentru un mic atelier de croitorie. Pentru cine trebuie se poate si fara parcari private ale firmei.
Raspunde

...

Acum 2 ani

Asa e. La noi legea/regulamentele se aplica doar in masura in care esti un cetatean obisnuit. Pe masura ce iti creste popularitatea si averea legile se subtiaza pana la disparitie. Si nimeni nu se chinuie sa ii intrebe de sanatate pe cei ce aplica astfel legea, sunt prea ocupati cu alte jocuri de putere. Sibiul se duce si el pe rapa urbanismului de cumetrie ca si restul Romaniei.
Raspunde

stan patitul

Acum 2 ani

Cei care au avut obiectii sa-i puna pe dezvoltatori/constructori sa le platasca o polita serioasa de asigurare a locuintei lor....vorbele zboara, scrisul, nu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus