Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

Reprezentanții ADI Eco Sibiu au alergat pentru implicarea copiilor în problemele de mediu (P)

Reprezentanții ADI Eco Sibiu au alergat pentru implicarea copiilor în problemele de mediu (P)

Patru reprezentanți ai Asociației de dezvoltare intercomunitară (ADI) Eco Sibiu au alergat în cadrul Maratonului de la Sibiu pentru a susține un proiect de educație ecologică a copiilor. În urma Maratonului, proiectul a primit o susținere financiară care a depășit estimările inițiale.

Claudia Iordănescu, Simona Țeposu, Dan Sas, Adriana Bugle, Vlad Țeposu (foto, 12 ani, fiul Simonei Țeposu, angajată a ADI Eco Sibiu) au alergat în cadrul Maratonului de la Sibiu petru a susține proiectul ”Copii salvează planeta”. Proiectul – inițiat de asociația Joaca de-a ecologia - are drept scop promovarea educației ecologice în rândul copiilor, prin proiecte editoriale în care cei mici au rol principal. Practic, în cadrul acestui proiect, elevii claselor primare din Sibiu sunt invitați să propună teme de mediu considerate importante de către ei. Trei din aceste probleme de mediu urmează a deveni subiectul unei cărți ilustrată tot de către cei mici.

Reprezentanții ADI Eco Sibiu au decis să susțină proiectul având în vedere că acesta se adresează noilor generații. ”Misiunea ADI Eco Sibiu este aceea de a determina populația Sibiului să conștientizeze importanța colectării selective a deșeurilor, sistem creat pentru a asigura o calitate ridicată a vieții în armonie cu mediul înconjurător. Prin urmare, este firesc ca în cadrul acestui maraton să susținem proiecte despre ecologie, despre conștientizarea respectării mediului înconjurător pornind de la modul în care fiecare dintre noi tratează chestiunea deșeurilor. Este vorba de viitorul nostru, al tuturor. Dorim să îi mulțumim doamnei Raluca Faloba (președintele Asociație Joaca de-a ecologia, n.r.) pentru energia uimitoare cu care se implică în toate proiectele de mediu”, arată reprezentanții ADI Eco Sibiu.

4.050 de lei a fost suma pe care asociația Joaca de-a ecologia și-a propus să o strângă în urma Maratonului. Până acum, donațiile promise sunt de 6.550 de lei. La strângerea acestei sume au contribuit și ceilalți angajați ai ADI Eco Sibiu: Monika Pășcuțiu, Ciprian Simulescu, Afrodita Grama, Dan Isaicu, Orzață Florinel și Octavian Bârcă. ”Suntem fericiți că am reușit să depășim obiectivul stabilit și le mulțumim tuturor alergătorilor și susținătorilor, atât copii, cât și adulți. Cu fondurile suplimentare vom putea tipări mai multe cărți care să ajungă la elevii din Sibiu și vom putea crește valoarea premiilor oferite pentru cele mai bune povești pe teme ecologice scrise de cei mici”, spune Raluca Faloba, președinta asociației Joaca de-a ecologia.

Raluca Faloba Raluca Faloba

Proiectul pentru care au alergat și donat reprezentanții ADI Eco Sibiu mai poate fi susținut financiar de către sibieni până la 1 iunie. Detalii despre modul în care pot fi realizate aceste donații găsiți la acest link.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus