Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Rețele de apă și canalizare pentru localitățile Bogatu Român și Broșteni (CP)

Rețele de apă și canalizare pentru localitățile Bogatu Român și Broșteni (CP)

Întreaga infrastructură de alimentare cu apă, canalizare și epurare din satele Bogatu Român și Broșteni a trecut în administrarea Operatorului Regional „Apa Canal” Sibiu S.A.

Actul aditional privind preluarea si exploatarea sistemului de alimentare cu apă rezultat din investițiile ‘’Rețea de alimentare cu apă în satele Bogatu Român și Broșteni” și „Rețea de canalizare și Stație de epurare în satele Bogatu Român și Broșteni” a fost semnat, astăzi, 7 iunie 2018, în cadrul unei ceremonii organizate la Primăria comunei Păuca.

La eveniment au luat parte primarul comunei Păuca, Niculae Dancu, directorul general al ”Apa Canal” Sibiu S.A., ing. Vasile Maier, vicepresedintele Consiliului Judetean, Marcel Luca, directorul executiv al Asociaitiei de Apă Sibiu, Adina Bădițoiu, membrii Consiliului Local Păuca, ai firmelor de consultanță și constructorilor ce au contribuit la realizarea acestor investitii.

DSC_0039

‘’Asistăm la un moment istoric pentru că înființarea unor rețele de distribuție a apei și a unei rețele de canalizare cu stație de epurare se întamplă o singură dată. Pentru noi e o mare bucurie și mândrie că am reușit să implementăm aceste două mari proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurala’’, a spus primarul comunei Pauca, Niculae Dancu.

La randul sau directorul general al ”Apă Canal” Sibiu S.A, ing. Vasile Maier, a explicat ca în cadrul Proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu și Brașov”, derulat de ”Apă Canal” Sibiu S.A, prin POS Mediu, a fost construită o aducțiune lungă de peste 73 de kilometri ce transportă apă potabilă de la Uzina ”Dumbrava” din Sibiu către 14 localități de pe Valea Secașelor.

DSC_0054

‘’A fost un proiect ambițios, acceptat greu la finanțare. Dar, am reușit să-l realizăm cu succes si să fim în măsură să furnizăm apă potabilă și pentru localitățiile de pe „Valea Secaselor”, intr-o zona in care apa potabilă se găsește mai greu. Am convingerea că toate aceste investiții vor ridica nivelul de sănătate al populației”, a precizat Vasile Maier. Începand cu anul 2013, in paralel cu realizarea aducțiunii, Primăria Păuca a realizat, cu sprijinul fondurilor europene, rețele de distribuție a apei potabile, canalizare și stație de epurare pentru peste 500 de imobile din Păuca și Presaca. În ultimii doi ani au fost introduse rețele de apă și canalizare și în celelalte două localități aparținătoare, Broșteni și Bogatu Român, astfel încât cei peste 2.000 de locuitori ai comunei să aibă acces la aceste servicii ce conferă siguranță alimentară și niveluri ridicate de civilizație și confort.

2000 Extinderea ariei de operare este o activitate curentă a societății ”Apă Canal” Sibiu, care a devenit al doilea operator regional din România, cu servicii interjudețene încă din anul 2009. Populația aflată în aria de operare a ajuns la aproximativ 270.000 de persoane, pentru care ”Apă Canal” realizează importante investiții în infrastructură atât din fonduri proprii cât și cu contribuții din partea Uniunii Europene. Operatorul Regional pregătește în prezent noi investiții în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), cel mai amplu program investițional, realizat cu sprijin european.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus