Vineri,
14.05.2021
Ploi Scurte
Acum
15°C

VIDEO PSD Sibiu după trecerea deputatului Sitterli la PNL: gașcă, parazit, terminator

VIDEO PSD Sibiu după trecerea deputatului Sitterli la PNL: gașcă, parazit, terminator

Afilierea fostului deputat PSD, Ovidiu Sitterli la grupul parlamentar al PNL a determinat organizația județeană a PSD Sibiu să emită un comunicat împănat cu epitete și metafore despre liberalii Raluca Turcan, Nicolae Neagu și Constantin Șovăială.

Primul lucru pe care îl scot în evidență social-democrații sibieni este episodul din februarie 2016, când Ovidiu Sitterli era prefect al Sibiului, iar subiectul momentului era constatarea încetării mandatului de președinte al CJ Sibiu al lui Ioan Cindrea, care tocmai pierduse un proces pe chestiuni de incompatibilitate. În acea perioadă, liderii liberali sibieni făceau presiuni publice pentru ca Ovidiu Sitterli, în calitate de prefect (susținut pentru această funcție de PSD), să constate încetarea mandatului lui Cindrea. Atunci, însă, Sitterli a preferat să demisioneze, spre nemulțumirea liberalilor, iar acest episod este readus în atenție de PSD Sibiu. Sitterli a demisionat din PSD în octombrie 2017.

“Specific pentru PNL Sibiu, un alt personaj pe care liderii liberali îl puneau la zid și în care aruncau cu pietre este acum cooptat în gașca Partidului Național Liberal. Ovidiu Sitterli a fost primit în PNL chiar dacă însăși Turcan Raluca, nu demult îl numea «apărătorul condamnaților» și împroșca cu venin când vorbea despre «proaspătul» coleg al domniei sale“, se arată într-un comunicat emis de PSD Sibiu. Documentul include și o declarație de presă din martie 2016, făcută de actualul președinte al PNL Sibiu, Raluca Turcan. «Condamnatul Cindrea a fost înlocuit cu apărătorul condamnatului, Sitterli. Să nu uităm că domnul Cindrea a stat în funcția de președinte de CJ cu o condamnare penală definitivă la activ, ţinut de către domnul Sitterli, care a refuzat cu ostentație să aplice legea în calitate de prefect. Așadar, oameni buni, condamnatul Cindrea a fost înlocuit cu apărătorul condamnatului, respectiv cu Sitterli», o citează social-democrații pe Raluca Turcan, transmițând și înregistrarea video a acestor declarații.

Președintele organizației județene a PSD Sibiu, Bogdan Trif (foto dreapta), apreciază comportamentul liberalilor drept unul înșelător. „Faptul că Turcan urmează să înmâneze carnetul de partid noului său coleg, Ovidiu Sitterli, evidențiază încă un episod uluitor din filmul prost în care protagonist este PNL Sibiu de mai mulți ani. Dar să nu uităm că Turcan Raluca se plimbă acum la braț cu șeful PNL, Ludovic Orban, chiar dacă acesta a făcut declarații dezonorante la adresa doamnei prim-vicepreședinte. Așa că, poate nu ar trebui să ne mai surprindă că un personaj ca Sitterli, blamat de Turcan, absolventă de studii superioare la Moscova, completează acum gașca PDL transformată în PNL Sibiu. De altfel, Ovidiu Sitterli se alătură atât simpatizantei sale, Turcan cât și domnului Neagu Nicolae, care s-a remarcat după ce a distrus și a vândut la fier vechi fabrica METALCAR Sibiu și domnului Șovăială un alt «ilustru liberal», fost secretar general al UTC pe vremea comunismului”, este declarația lui Bogdan Trif, din comunicatul emis de PSD Sibiu.

Liderul social-democrat îl caracterizează pe Sitterli drept un parazit. „Este evident că Sitterli este doar un parazit al PNL, un incompetent care a găsit un loc cald într-un partid slab, care are impresia că-i păcălește pe sibieni. Aștept acum la Sibiu o plimbare la braț a doamnei Turcan, de această dată, cu Ovidiu Sitterli. Nu cred că sibienii vor rămâne pasivi la o asemenea imagine”, mai spune Trif, potrivit comunicatului amintit.

Cei de la PSD consideră că Sitterli ar trebui să demisioneze din Parlament, deoarece a fost ales pe listele social-democrate. În plus, social-democrații amintesc și de episodul în care Sitterli a fost candidat la Primăria Sibiu din partea organizației de partid al cărei sediu este pichetat zilnic de către membrii comunității Vă vedem din Sibiu. “Să nu uităm că pe vot direct, atunci când Sitterli a candidat la Primăria Sibiu, actualul traseist a obținut un procent sub votul politic al PSD la Consiliul Local. Funcția de parlamentar a fost obținută pe votul PSD, vot pe liste, de aceea domnul Sitterli, dacă mai are o fărâmă de demnitate, ar trebui să-și dea demisia din Camera Deputaților“, se mai arată în comunicatul amintit.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

lol

Acum 2 ani

Ups! Cine trage apa?! Hartia a fost folosita.....
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

nu siterli s-a mutat a fost mutat de sotia lui doctorita si de banii lui turcana
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Pai daca Siterli trebuie sa demisioneze pt. ca a fost ales pe listele psd , cei pe care i-ati racolat din pnl si din pmp nu trebuie sa demisioneze si ei?
Raspunde

zzz

Acum 2 ani

un condamnat penal, CIndrea, a fost inlocuit la sefia partidului cu un lingau premiant, ghici ghicitoarea mea...
Raspunde

Vecina

Acum 2 ani

Da acum e coleg cu premiantul de Neagu
Raspunde

Schwartz R.

Acum 2 ani

Mda ...Bravo lui Sitterli ca i-a venit mintea romanului cea de pe urma ! Problema e la " Turnul Sfatului " care este in incurcatura pe cine sa sprijine ca sa nu-si piarda banutii de la un partid sau altul . Asa-zisa independenta a oricarei gazete sibiene e doar un balon de sapun .
Raspunde

Sile

Acum 2 ani

Hai mai Chummy, nu il mai lauda pe Sitterli, ca doar nici nu il cunosti! Omul este extreme de slab pregatit. Tu traiesti de ani buni in Germania, le tii mereu partea. Trebuie sa intelegi ca noi in Romanica ne-am saturat sa ne fie condusa tara din strainatate. Degeaba publici tot felul de articole si comentarii pe site-ul tau german de la Deutsche Welle. Nu degeaba te-au numit "omul negru", Robert cel Negru! Tie iti statea mai bine invatator la liceul german din Bucuresti!
Raspunde

McD

Acum 2 ani

...nu va mai minunati prieteni..astia isi spala rufele in aceeasi masina scumpa de spalat cu acelasi detergent....asa ca despre ce vorbim...praf in ochii alegatorilor...
Raspunde

Vecina

Acum 2 ani

Toți o apa si un pămînt politicieni hapsini
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus