Marţi,
07.07.2020
Ploi
Acum
16°C

Podul Gării va intra din nou în reparații

21 Iunie 2018 13:28

Podul Gării va intra din nou în reparații

La 13 ani de la inaugurare și la cinci ani după ultimele reparații, Podul Gării din Sibiu are nevoie de noi intevenții. Valoarea acestora este estimată la peste 659.000 de lei, plus TVA.

Problemele podului sunt aceleași ca și în urmă cu cinci ani, când administrația locală a alocat (fără a-i mai și cheltui) 930.000 de lei din bugetul local pentru reparații care includeau și refacerea rosturilor de dilatație. Rosturi de dilatație din cauza cărora, în 2006, la nouă luni de la darea în folosință a noii construcții, circulația pe pod a fost restricționată pentru lucrări de refacere. “Dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație sunt distruse în totalitate, iar în zona acestora sunt infiltrații puternice datorită lipsei de etanșeitate și a degradării acestora, aceste degradări favorizând coroziunea armăturilor și a pieselor metalice ale aparatelor de reazeme, degradarea betonului. Totodată, disconfortul creat la trecerea roților autovehiculelor peste aceste rosturi este semnificativ“, este concluzia unei expertize tehnice realizată la comanda Primăriei de către SC Royal CDV G2 SRL, din Suceava. Expertiza a fost realizată anul trecut, în baza observațiilor din teren, culese în martie 2017. Pe baza acestei expertize, Primăria Sibiu a lansat acum procedura de achiziție a serviciilor de verificare a proiectului tehnic, obținere a avizelor necesare și de execuție a lucrărilor de înlocuire a rosturilor de dilatație ale Podului Gării.

podul garii (2)

Contractul are o valoare estimată de 659.820 de lei, plus TVA, iar licitația pentru atribuirea acestuia a fost lansată la începutul acestei săptămâni. “Se prevede înlocuirea rosturilor de dilatație existente cu dispozitive de acoperire a rosturilor noi, etanșe, montate corespunzător pe structură. Pentru determinarea caracteristicilor dispozitivului de acoperire a rosturilor s-a considerat o plajă de temperatură de la -30 de grade Celsius la +40 de grade Celsius. Deschiderea rostului la temperatura medie de +10 grade Celsius va fi de minim 5 cm, iar dispozitivele de acoperire a rosturilor vor permite o deplasare totală de minim 5 cm la rosturile de la culeele C1 și C2 și de minim 10 cm la rosturile de la pilele P3 și P8. Se va asigura etanșeitatea la apele infiltrate prin carosabil și evacuarea acestora prin tuburi drenante în afara structurii“, se arată în caietul de sarcini din documentația de atribuire a contractului. În acest document se arată că perioada maximă pentru proiectare este de 60 de zile de la semnarea contractului, pentru execuție urmând a fi alocate alte 60 de zile.

Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost stabilit pentru ziua de 5 iulie 2018. Prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice, administrația locală publicat ca dată estimată pentru finalizarea evaluării ofertelor ziua de 5 noiembrie 2018.

Podul Gării a fost reconstruit de la zero în 2005, în urma unei investiții de 12,7 milioane de lei. Structura are o lungime de 425 de metri, iar la nouă luni de la darea lui în folosință, circulația a fost restricționată timp de două săptămâni pentru lucrări de ”reglare a rosturilor de dilatație”. Construcția a fost executată de firma sibiană Concefa SA. Ultimele lucrări care au dus la închiderea circulației au avut loc în 2013, fiind executate de către DPC SA.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Vecina

Acum 2 ani

Hai sa ne lăudam noi ca alți nu ne lauda
Raspunde

Vecina

Acum 2 ani

Da exact lucrurile prost facute
Raspunde

Pepe

Acum 2 ani

Sibiul, orasul lucrurilor bine facute!!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

''Podul Gării a fost reconstruit de la zero în 2005''?? Se poate asa ceva dl Deleanu?Va rog sa va corectati.
Raspunde

Sibianul superior

Acum 2 ani

La Sibiu este o asa mare bunastare si avem atat de multi bani, incat se asfalteaza strazi cu asfalt perfect! La Sibiu e bogatie mai mare ca la Dubai!!!
Raspunde

lol

Acum 2 ani

Asa ar fi in toata tara daca hominizi inferiori nu ar conduce!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus