Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
12°C

Când va începe construirea unor benzinării moderne pe autostrada Sibiu-Nădlac

Când va începe construirea unor benzinării moderne pe autostrada Sibiu-Nădlac

CNAIR vrea să concesioneze unele zone de pe autostrada Sibiu-Nădlac, astfel încât să fie posibilă o ulterioară dezvoltare a operatorilor economici care activează în spațiile de servicii, potrivit Ministerului Transporturilor.

Până când întreaga autostradă ce leagă Sibiul de Nădlac va fi funcțională, continuă discuțiile despre spațiile de servicii amenajate de-a lungul acesteia. Deputatul PNL Sorin Ioan Bumb a solicitat Ministerului Transporturilor un răspuns cu privire la situația autostrăzii, în special a acestor spații.

„Stațiile de alimentare cu carburanți funcționează în niște containere provizorii, ceea ce face ca sortimentul carburanților disponibil să fie limitat, iar spațiile de alimentație publică, aferente oricărei benzinării civilizate, lipsesc cu desăvârșire”, a atenționat parlamentarul.
Bumb a mai subliniat problema toaletelor: „Acestea ori sunt nefuncționale, ori se află într-un grad de murdărie ce le face inutilizabile. Situația este cu atât mai gravă, cu cât numărul utilizatorilor autostrăzii va crește în următoarele luni, vara fiind sezonul preferat al concediilor”. Astfel, parlamentarul a dorit să afle un răspuns de ce pe sectoarele autostrăzii Ai, cuprinse între Nădlac și Sibiu, pe ambele sensuri, există doar benzinării amplasate în containere, precum și când va începe construirea unor benzinării moderne, adaptate standardelor internaționale.

În răspunsul semnat de secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Ion Iordăchescu, se spune că benzinăriile respective „sunt amplasate în soluție provizorie”. Potrivit lui Iordăchescu, spațiile aferente benzinăriilor sunt standardizate și nu ar permite extinderea imediată. „CNAIR face toate demersurile necesare pentru concesionarea unor zone, astfel încât să fie posibilă o ulterioară dezvoltare a operatorilor economici”, mai scrie funcționarul minsiterului.

În ceea ce privește administrarea autostrăzii, Iordăchescu amintește că aceasta se află în administrarea a două direcții regionale: DRDP Brașov și DRDP Timișoara. Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor mai zice că sectoarele gestionate de cele două direcții regionale sunt curățate în bază de contract sau cu personal calificat „24 de ore din 24”. „Menționăm că în perioada 20.01.2018 - 3.05.2018, Secția Autostrăzi Sibiu, prin CIC Săliște, a asigurat curățenia și igienizarea spațiilor de servicii prin personalul propriu”, a mai adăugat reprezentantul Ministerului Transporturilor.

Amintim că primele benzinării pe autostrada Sibiu-Nădlac au fost instalate în octombrie 2015.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Cipi

Acum 5 ani

Ce ridicol. Trebuiau concesionario odata cu constructia autostrazii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mandru ca sunt sibian!

Acum 5 ani

In anul sarbatorii neamului romanesc, trebuie sa fie benzinarie a marilor antreprenori locali: Ana, Eur0il, etc! Capitalul sibian cucereste Europa!
Raspunde

pensionar

Acum 5 ani

Si in dansele, hadica benzinariile sa se vinde si motorina, ca sa fie si motorinarii, si sa se deie mici si ciorba din burtica!
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

In anul sarbatorii neamului romanesc, romanii vor alimenta masinile cu apa si ulei de transformator!
Raspunde

AGNES

Acum 5 ani

Mandru ca sunt cioban ( sibian ) !!
Raspunde

Beybita tha

Acum 5 ani

Vrem autostrada spre Budapesta, sa ne duca iubitii nostri la o cafia ca ne-am saturat de Albota si Curmatura!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus