Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
7°C

Companiile locale gătesc pentru vizitatorii Muzeului ASTRA

Companiile locale gătesc pentru vizitatorii Muzeului ASTRA

Zece echipe românești și "internaționale", vor pregăti mâncăruri realizate după rețete tradiționale reinterpretate. Concursul culinar va fi organizat duminică, 1 iulie, în zona Târgului de Țară din Muzeul din Dumbrava Sibiului, între orele 12 - 16, și se va desfășura în carul programului "Diplomație și bun gust în Sibiu", realizat de Asociația Sibiu 1191.

Printre companiile care vor găti duminică se numără Dedeman (Romania), care va pregăti ciorbă dunăreană de crap, înnobilată cu leuștean verde și ardei iute, BRAMAC (SUA), cu tocăniță de mistreț cu legume, murături și mămăligă, precum și CESROM (Germania) care va găti iahnie de fasole cu ciolan afumat. Reprezentanții Policlinicii Medica vor prepara tocană de oaie din zona Mărginimii, iar Rotary Club Sibiu, prin cursanții din cadrul proiectului "Școala de Bucătari Adi Hădean", va găti ostropel de pui cu mămăligă.

Cei care vor avea poftă de păstrăv prăjit cu mămăligă și mujdei vor putea merge la standul celor de la Carrefour, iar cei care vor dori să deguste rețete italienești vor primi din partea Gianfranco & Stefano Arrosticini Abruzzesi, Pasta e Fagioli și Porchetta.

Reprezentanții companiei austriece MATEC vor găti ciorbă de fasole cu afumătură în bol de pâine cu salată de ceapă roșie,  cei de la Visma(Norvegia) vor avea de oferit frigărui de creveți cu o mânuță de orez și o pâinică, alături de sos, iar Boromir va asigura „mamaliga oficiala” a evenimentului .

Cei care vor să guste din preparate trebuie să achite 10 lei/ porție, sub forma unei donații, care va merge în contul Complexului Național Muzeal ASTRA, pentru a amenaja si dota un spațiu de gătit în zona Târgului de Țară.  "Fiecare companie își va forma echipa de bucătari din rândul angajaților,partenerilor,  cooptând eventual studenți ce își vor aduce aportul, un suflu nou și spirit juvenil. Preparatele vor valorifica ingrediente locale, studenții vor aduce știința, angajații măiestria, iar amabasadorul țării cultura, tehnici culinare și ingrediente specifice, împreună contribuind la inovație. Mulțumim partenerilor noștri pentru implicarea în proiect și pentru susținerea acordată de către Muzeul Astra, Universitatea Lucian Blaga și compania Harting Romania", spun reprezentanții Asociației Sibiu 1191.

Ziua de duminică va fi completată de un spectacol multicultural, în cadrul căruia vor fi prezentate momente de dans, muzică și tradiții specifice românești.  De asemenea, proiectul "Diplomație și bun gust" al Asociației Sibiu 1191 are în agendă și lansarea unei culegere cu rețete tradiționale din zona Sibiului, ce va fi distribuită gratuit duminică.

Proiectul aflat la prima ediție este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu.

Foto - Arhivă

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus