Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
1°C

15.000 de consumatori sibieni au rămas fără apă sau au presiune scăzută

15.000 de consumatori sibieni au rămas fără apă sau au presiune scăzută

În cursul acestei dimineți, la aproximativ 12 ore de la încheierea lucrărilor pe conducta de transport DN 600 din zona Zăvoi - Asachi, un segment vechi de conductă a cedat. Reprezentanții Apă Canal Sibiu au sistat furnizarea și au intervenit de urgență pentru remedierea avariei.

Actualizare. Lucrarea a fost încheiată și au început manevrele de reumplere și punere sub presiune a magistralei. În jurul orei 17:00 furnizarea se va face la parametrii normali.

retea

Actualizare. Mai multe curți au fost afectate de apă și mâl, din cauza avariei.

Conducta care a provocat problemele are o vechime de 50 de ani și va fi schimbată cel mai probabil anul acesta.

Pe durata lucrărilor vor avea loc scăderi considerabile ale presiunii până la întreruperea totală a furnizării, în funcție de consumul din rețea, pentru abonații din: Zona Industrială Vest, zona Ogorului – Frunzei, str. Aviației ( parțial ) , Șoseaua Alba Iulia ( între str. Turda și str. Salzburg ), precum și din localitățile Cristian, Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Loamneș, Hașag, Păuca, Presaca, Bogatu Român și Broșteni.

Avariile produse pe conducta de transport din această zonă sunt cauzate de vechimea rețelei, iar în planul de investiții pe acest an este prevăzută o ampla lucrare de înlocuire, în momentul de față proiectul fiind în faza de licitație, anunță Apă Canal.

avarie conducta (1) avarie conducta (3) avarie conducta (2)

avarie conducta 1 (2) avarie conducta 1 (3) avarie conducta 1 (1)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus